Προσοχή! Γέμισε ο Πρωταράς με λαγοκέφαλους – Σε εγρήγορση το Τμήμα Αλιείας

Προσοχή! Γέμισε ο Πρωταράς με λαγοκέφαλους – Σε εγρήγορση το Τμήμα Αλιείας

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές μετά το πρόσφατο περιστατικό δηλητηρίασης τουριστών από το τοξικό ψάρι λαγοκέφαλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», αυτή την περίοδο έχει γεμίσει η θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά με αυτού του είδους το δηλητηριώδες ψάρι.

Αποτέλεσμα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα να διατρέχουν κίνδυνο οι τουρίστες που ψαρεύουν στην περιοχή αφού δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που κάποιος καταναλώσει το εν λόγω ψάρι.

Ο λαγοκέφαλος είναι ένα από εννέα τοξικά ψάρια που υπάρχον στην Κύπρο και για το οποίο δεν υπάρχει αντίδοτο.

Τα υπόλοιπα εννέα είναι το Τσιρίτσι, το φεγγαρόψαρο, ο παμπακάς, το βάτι, το λεοντόψαρο, ο σκορπίος, η δράκαινα και η κουρκούνα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ σε Τ/κ: «Μπορεί να επιτευχθεί μια λύση win-win» - Η αναφορά στην Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Μήνυμα ΠτΔ σε Τ/κ: «Μπορεί να επιτευχθεί μια λύση win-win» - Η αναφορά στην Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Δεν μπορούμε να επιλέγουμε για συζήτηση ένα από τα έξι κεφάλαια του πλαισίου Γκουτέρες, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, λέγοντας παράλληλα «ας συζητήσουμε όλα τα κεφάλαια μαζί».