ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Βίντεο από τις περιπολίες στη Σύμη για τους πραξικοπηματίες

ΕΛΛΑΔΑ: Βίντεο από τις περιπολίες στη Σύμη για τους πραξικοπηματίες

Αυξημένη παραμένει η επαγρύπνηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Σύμης, τόσο σε ελληνικά όσο και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, στον απόηχο της χθεσινής κινητοποίησης γύρω από το ακριτικό νησί.

Βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του protothema.gr από τη θαλάσσια περιοχή της Σύμης καταγράφει τη σημερινή κινητικότητα πέριξ της Σύμης, καθώς το οπτικό υλικό τραβήχτηκε περί τις 17:15 το απόγευμα της Πέμπτης.

Δύο ελληνικά πλοία (το ένα είναι η πυραυλάκατος «Βότσης»), αλλά και ελληνικό ελικόπτερο, «χτενίζουν» την περιοχή από θαλάσσης και αέρος, υπό το φόβο ότι ομάδα Τούρκων κομάντος, που παραμένουν ασύλληπτοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, θα επιχειρήσουν να περάσουν στη Σύμη από την απέναντι περιοχή, Ντάτσα.

Σε δύο νεώτερα βίντεο, δε, βλέπουμε την πυραυλάκατο στο λιμάνι της Σύμης.

Την Τετάρτη (20/07), πάντως, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε τις πληροφορίες ότι δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ήταν στα χέρια πραξικοπηματιών, επισημαίνοντας ότι όλα τα πλοία (ακτοφυλακίδες και άλλα σκάφη) της τουρκικής ακτοφυλακής εκτελούσαν τις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί επισήμως από την τουρκική διοίκηση.

Ωστόσο, από την Άγκυρα δεν έγινε επίσημο σχόλιο για τις αναφορές ότι τουρκικά F-16 έκαναν πτήσεις επιτήρησης για να διασταυρώσουν τις αναφορές δύο «χαμένα» σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Σύμη.

Επισήμως, το ΓΕΕΘΑ, επισημαίνει ότι χθες 20 Ιουλίου δεν υπήρξαν παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε πορτοκαλί συναγερμό επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, μονάδες ελικοπτέρων και σημαντικό αριθμό πολεμικών πλοίων που περιπολούν στο Αιγαίο, με σκοπό να αποτραπεί η πιθανότητα να επαναληφθεί κάποιο περιστατικό όπως αυτό που συνέβη το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη όταν ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην ελληνική επικράτεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top