ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: «Στόχος η λύση στη βάση ευρωπαϊκού κεκτημένου»

Υπ. Παιδείας: «Στόχος η λύση στη βάση ευρωπαϊκού κεκτημένου»

Η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά ώστε να φτάσει μέσω διαπραγματεύσεων σε λύση που να συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής από το βήμα του μνημοσύνου για τους πεσόντες της Αγίας Βαρβάρας κατά την τουρκική εισβολή.

«Η Κυβέρνηση στηριγμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου εργάζεται σκληρά, ώστε μέσα από τη συνεχιζόμενη διαδικασία των διαπραγματεύσεων να φτάσει σε μια λύση που να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των πολιτών», ανέφερε ο κ. Καδής στον επιμνημόσυνο λόγο του και συνέχισε: «Μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να συμβιώνουν ειρηνικά και θα εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του».

Όπως είπε, για την επίτευξη των στόχων μας έχουμε ως στήριγμα τις παρακαταθήκες των ηρώων μας, τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, την ιστορία και την παράδοσή μας με τις διαχρονικές της αξίες, τις οποίες πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, στις επερχόμενες γενιές.
«Ας προχωρήσουμε με ενότητα, σύνεση, αξιοπρέπεια και συμπεριφορές που θέτουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», με την ελπίδα ότι θα ανατείλουν καλύτερες ημέρες στον τόπο μας», είπε για να τονίσει πως «αυτό θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία».

Η κοινότητα είχε τρεις ήρωες κατά την τουρκική εισβολή, τον Ανδρέα Σπανού και τα αδέλφια Σταύρο και Νίκο Χατζηνικολή.

Παράλληλα, ο κ. Καδής ευχήθηκε τη διακρίβωση της τύχης των πέντε αγνοουμένων της κοινότητας: Κωστάκη Ισιδώρου, Κώστα Παπουτσή, Δημήτρη Παντελή Τζιρκάκα, Χριστόδουλου Λοΐζου Τούμπα και Αντώνη Κεζαρίδη, σημειώνοντας πως «σαράντα δύο χρόνια μετά από τη συμφορά του 1974 ο λαός μας και ιδιαίτερα οι συγγενείς όλων των αγνοουμένων, συνεχίζουν να βιώνουν το δράμα και τον πόνο της τραγικής αυτής συνέπειας της εισβολής»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top