ΠΑΡΑ-THEMA

Μαθήματα διπλωματίας από τους μοτοσικλετιστές προς γραβατομένους αγύρτες

Μαθήματα διπλωματίας από τους μοτοσικλετιστές προς γραβατομένους αγύρτες

Ότι δεν καταφέρνουν οι καλοπληρωμένοι διπλωμάτες και πολιτικοί καριέρας σε δεκαετίες μπορούν να το πράξουν κάποιοι «ανώνυμοι» μοτοσικλετιστές με σκισμένα παντελόνια μέσα σε 11 ημέρες.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αλήθεια, πόσοι Ευρωπαίοι πολίτες σήμερα γνωρίζουν για την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο; Πόσοι γνωρίζουν για την παράνομη εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού επί 42 χρόνια από τον βάρβαρο τουρκικό «Αττίλα»;

Δυστυχώς αντικαταστήσαμε την φράση «δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι», με το «ξεχνώ και συμβιβάζομαι», μετονομάσαμε εντέχνως την «απελευθέρωση» σε «επανένωση». Αναβαθμίσαμε στο διηνεκές τον κατοχικό ηγέτη και το παράνομο καθεστώς σε ισότιμο συγκυρίαρχο εταίρο. Απενοχοποιήσαμε την Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βωμό του «ρεαλιστικού» πατριωτισμού.

Όμως, να, που κάποιοι «τρελοί», πάντα λίγοι, έδειχναν τον άλλο δρόμο στην ιστορία. Τον δρόμο που δεν συμβιβάζεται, δεν αντικαθιστά, δεν μετονομάζει, δεν απενοχοποιεί.

Ξεμπροστιάζει την γυμνή αλήθεια και φωνάζει για πραγματική δικαίωση.

Ναι, οι μοτοσικλετιστές κρατώντας άσβεστη την μνήμη των ηρώων μας Ισαάκ και Σολωμού, φώτισαν την Ευρώπη για το άδικο που συντελείται στην πατρίδα μας 42 χρόνια τώρα.

Την Κύπρο που την βίασαν, την δολοφόνησαν και την εκτόπισαν. Παραδίδοντας έτσι μαθήματα διπλωματίας στους γραβατομένους αγύρτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top