ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Πράματα και θάματα απεκάλυψαν έρευνες της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) με αντικείμενο τις κινήσεις στους λογαριασμούς πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυπριακής Πολιτείας!

Του Φάνη Μακρίδη

Η ΜΟΚΑΣ σε συνεργασία με το αντίστοιχο Ελλαδικό σώμα, το ΣΔΟΕ (Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος), εντόπισαν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό του εν λόγω τέως Κύπριου αξιωματούχου ποσό που αγγίζει τις 300.000 ευρώ!

Αυτό το ποσό, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες της ΜΟΚΑΣ, ακολούθως μεταφέρθηκε στη ρωσική τράπεζα UNIASTRUM (πωλήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου) μαζί με άλλες 500.000 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 800.000 ευρώ!

Πέραν από τα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται για τον τρόπο που περιήλθαν στην κατοχή του εν λόγω κρατικού αξιωματούχου τα πιο πάνω ποσά, αλλά και για τη δήλωσή τους ή όχι στις αρχές μας (βλ. θέμα φορολογίας), υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ζήτημα.

Όπως προκύπτει από τη διερεύνηση του ThemaOnline, έγγραφα τα οποία απεδείκνυαν τις κινήσεις στους λογαριασμούς του εν λόγω προσώπου, ήταν στην κατοχή της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, όταν αυτή ήταν Γενική Ελέγκτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, διασταυρωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ίδια η κα Γιωρκάτζη είχε φροντίσει ώστε να φυλαχθούν αυτά τα έγγραφα μαζί με άλλα σε συγκεκριμένο σημείο στα γραφεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με στόχο να μεταφερθούν στη νέα της… επαγγελματική στέγη στην Κεντρική Τράπεζα.

Είναι απορίας άξιον γιατί δεν έκανε κάτι σχετικά η κα Γιωρκάτζη.

Πάντως, η Νομική Υπηρεσία στην οποία υπάγεται η ΜΟΚΑΣ, αν και δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, εντούτοις επιβεβαιώνει την διενέργεια ερευνών για το εν λόγω πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

800.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Γ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία – «Κληρονομιά απ΄ τη μητέρα» είχε πει στον Π. Κληρίδη

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top