ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Τις δικές του θέσεις σε σχέση με την έρευνα της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) για τις κινήσεις ποσών σε λογαριασμούς του σε Ελλάδα και Ρωσία, εξέφρασε ο Γιώργος Πούφος.

Ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων αν και δεν είχε κανένα θέμα να κάνει τοποθετήσεις στην ιστοσελίδα μας που αποκάλυψε την υπόθεση με τις 800.000 ευρώ (σημ. προέκυψε το 2012), εντούτοις δεν θέλησε να υπεισέλθει στην ουσία του ζητήματος και να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους» μας ανέφερε ο κ. Πούφος από το εξωτερικό όπου ζει και εργάζεται.

Σημείωσε επίσης ότι είναι ενήμερος για τα δημοσιεύματα του ThemaOnline.

Μετά από νέα ερώτησή μας ο κ. Πούφος πρόσθεσε: «Ήταν αρκούντως ικανοποιητική η αντίδραση των Αρχών της Κύπρου για το όλο θέμα, ενώ από πλευράς μου δόθηκαν οι απαντήσεις που έπρεπε  να δοθούν».

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Πούφος φέρεται να είπε πως συγκεκριμένο ποσό που εντοπίστηκε σε λογαριασμό του στο εξωτερικό, προέκυψε από πώληση ακίνητης περιουσίας την οποία είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στο ThemaOnline ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Όταν, λοιπόν, καλέσαμε τον κ. Πούφο να τοποθετηθεί γι΄ αυτήν την παράμετρο, ενέμεινε στην αρχική του θέση. Δηλαδή ότι έδωσε τις εξηγήσεις που όφειλε και ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να μπει σε διαδικασία αποκάλυψης λεπτομερειών.

Άμεση αντίδραση Οικολόγων – Τοποθέτηση κι από Σιζόπουλο
Πάντως, η σειρά δημοσιευμάτων της ιστοσελίδας μας προκάλεσε και την αντίδραση κομμάτων. Το Σάββατο (20/08) -αμέσως μετά το πρώτο μας ρεπορτάζ- εξέδωσε ανακοίνωση το κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών, ενώ την Παρασκευή (26/08) ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, τοποθετήθηκε δημόσια ζητώντας τον διορισμό ορκωτών λογιστών, προκειμένου να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία ανώτερων κρατικών λειτουργών αλλά και των συγγενών τους.

Το χρονικό των αποκαλύψεων του ThemaOnline
Σημειώνεται ότι σύμφωνα και με τα όσα είχαμε αποκαλύψει την περασμένη Παρασκευή (19/08), υπηρεσία του Ελλαδικού κράτους είχε εντοπίσει σε λογαριασμό του Πούφου σε τράπεζα της χώρας 300.000 ευρώ, ποσό για το οποίο δεν υπήρχαν επαρκή δικαιολογητικά. Κατόπιν τούτου, είχε ενημερώσει την ΜΟΚΑΣ, που ως γνωστόν υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία.

Αυτές οι 300.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες της ΜΟΚΑΣ και τις πληροφορίες μας, ακολούθως μεταφέρθηκαν στη ρωσική τράπεζα UNIASTRUM (πωλήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου) μαζί με άλλες 500.000 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 800.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

800.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Γ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία – «Κληρονομιά απ΄ τη μητέρα» είχε πει στον Π. Κληρίδη

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»
 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top