ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: «Ο Ακιντζί εκπροσωπεί απαράδεκτες Τουρκικές θέσεις»

ΕΔΕΚ: «Ο Ακιντζί εκπροσωπεί απαράδεκτες Τουρκικές θέσεις»

Την άποψη ότι ο Μουσταφά Ακιντζί εκπροσωπεί απαράδεκτες Τουρκικές θέσεις εξέφρασε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η υιοθέτηση από τον κ. Ακιντζί των Τουρκικών προτάσεων για παραμονή των κατοχικών  στρατευμάτων στο νησί με τη μορφή Βάσεων και τη παρουσία Τουρκικών εγγυήσεων με ή χωρίς δικαίωμα μονομερούς επέμβασης, επιβεβαιώνουν την ιδιότητά του ως πληρεξούσιου εκπροσώπου της κατοχικής δύναμης, ο οποίος εκπροσωπεί και προωθεί τις απαράδεκτες και προκλητικές Τουρκικές θέσεις.
 
Απαράδεκτη είναι και η συμπεριφορά του κ. Άιντα που δείχνει ανοχή απέναντι στις πιο πάνω θέσεις οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Γι’ αυτό η ΕΔΕΚ καλεί τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα να σεβαστεί πλήρως τα ψηφίσματα του οργανισμού που εκπροσωπεί.
 
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό επιβεβαιώνουν και τους λανθασμένους χειρισμούς που έχει μέχρι σήμερα ακολουθήσει ο ΠτΔ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Εάν ο κ. Αναστασιάδης τηρούσε, από την αρχή τη δέσμευσή του για διασταυρούμενη συζήτηση των κεφαλαίων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Τουρκική αδιαλλαξία θα εκδηλωνόταν από την πρώτη κιόλας στιγμή και η ευθύνη από ένα ενδεχόμενο ναυάγιο θα βάραινε αυτήν και μόνο την Τουρκία.
 
Αντίθετα σήμερα, λόγω ακριβώς αυτών των λανθασμένων χειρισμών του ΠτΔ, η πλευρά μας όχι μόνο έχει προβεί σε συνεχείς υποχωρήσεις σε βασικά κεφάλαια του Κυπριακού χωρίς να αποκομίσει τα αντίστοιχα οφέλη, αλλά ταυτόχρονα γίνεται δέκτης πιέσεων και κατηγοριών για κωλυσιεργία  στη λύση του Κυπριακού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top