ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχίζουν να ψάχνουν για τις 800.000 ευρώ του Πούφου - Γιατί η ΜΟΚΑΣ δεν εμφανίστηκε στη Βουλή

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχίζουν να ψάχνουν για τις 800.000 ευρώ του Πούφου - Γιατί η ΜΟΚΑΣ δεν εμφανίστηκε στη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης του πρώην διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργου Πούφου, σε λογαριασμό του οποίου στο εξωτερικό εντοπίστηκαν 800.000 ευρώ.

Του Φάνη Μακρίδη

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την αιτιολογία που δόθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τη μη εκπροσώπηση της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης, που κάνει και τη σχετική διερεύνηση.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της ΜΟ.Κ.Α.Σ. Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη συνεδρία της Επιτροπής την Πέμπτη (29/09), ωστόσο φέρεται να διεμήνυσε πως δεν μπορεί να παρευρεθεί, κατόπιν οδηγιών που έλαβε από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, «επειδή η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση».

Πάντως, οι σχετικές έρευνες δεν κινούνται με τόσο γοργούς ρυθμούς. Με βάση δηλώσεις που έκανε στο ThemaOnline ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, μας ανέφερε πως είχε μιλήσει ο ίδιος προσωπικά με τον Γιώργο Πούφο για το ζήτημα κατά το 2012, προκειμένου ο τελευταίος να αιτιολογίσει την υπάρξη ποσών σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό (σ.σ. είχε αναφερθεί σε πώληση ακινήτων που περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά).

Ως γνωστόν, η υπόθεση του Γιώργου Πούφου προέκυψε όταν τμήμα του δημοσίου της Ελλάδας είχε ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές για ύπαρξη ποσού 300.000 ευρώ σε λογαριασμό του πρώην διευθυντή του ΤΕΠ σε ελλαδική τράπεζα. Η ΜΟΚΑΣ έκανε σχετική διερεύνηση και κατέληξε ότι αυτό το ποσό μαζί με άλλες 500.000 ευρώ μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό του κ. Πούφου στην Uniastrum.

Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος κληρίδης, είχε ενημερώσει γραπτώς την τέως Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία ωστόσο ποτέ δεν ήγειρε θέμα. Το σχετικό έγγραφο όπως επανηλλειμμένα έχουμε γράψει, βρίσκεται πλέον στην κατοχή του νυν Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Την Πέμπτη (29/09) στη Βουλή ήγειρε το όλο θέμα ο Μαρίνος Σιζόπουλος (ΕΔΕΚ) χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του πρώην αξιωματούχου, κάτι που έπραξε ο Γιώργος Περδίκης (Οικολόγοι). Στον Πούφο αναφέρθηκε ονομαστικά και ο Παύλος Μυλωνάς (Συμμαχία Πολιτών), στις δηλώσεις του μετά η λήξη της συνεδρίας, έστω και αν το σχετικό οπτικό υλικό δεν μεταδόθηκε.

Σημειώνεται πως ο κ. Πούφος μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε πως το θέμα είχε διερευνηθεί από την Πολιτεία και ότιο ίδιος είχε δώσει τις κατάλληλες εξηγήσεις. Δεν θέλησε να επεκταθεί όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΛΑΜ: «Μας προκαλεί προβληματισμό και δυσφορία η αποκάλυψη του ThemaOnline»​

ΕΔΕΚ: Θα εγγράψει θέμα στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline για Πούφο

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top