ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για υπόθεση προσηλυτισμού: «Ο μοναχός που θέλει να έχει πάρε-δώσε με τον κόσμο, μοιάζει με βρικόλακα» - Δηλώσεις Αθανάσιου

Δίκη για υπόθεση προσηλυτισμού: «Ο μοναχός που θέλει να έχει πάρε-δώσε με τον κόσμο, μοιάζει με βρικόλακα» - Δηλώσεις Αθανάσιου

Πράματα και θάματα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου στο πλαίσιο αγωγής που καταχώρησε οικογένεια μοναχού εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνιου, της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για πράξεις και παραλείψεις του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», την Τετάρτη (19/10) στην δικάσιμο κατατέθηκε συγκεκριμένο DVD στο όποιο όπως υποστηρίζει η οικογένεια του μοναχού, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, κάνει αναφορά σε είσπραξη εκατομμυρίων από δωρεές, τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων, φαίνεται να γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο ηχητικό υλικό πως ο Μητροπολίτης Αθανάσιος υποδεικνύει στους μοναχούς πως είναι «είναι καλύτερα να «παρεξηγηθούν με τον Θεό παρά με τον γέροντά τους», τον οποίο χαρακτηρίζει σαν το καλώδιο σύνδεσης με τη χάρη του Θεού.  Τους καλεί επίσης να μην έχουν πάρε-δώσε με τον κόσμο (ούτε καν με τους γονείς τους) και φέρεται να κάνει αναφορές σε βρικόλακες, ενώ τους καλεί να απαρνηθούν την ψυχή τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα συγκεκριμένα DVD περιήλθαν στην κατοχή της οικογένειας του μοναχού, από πρώην μοναχό της Μονής Μαχαιρά.

«Αν ήμουν ο καλύτερος επιχειρηματίας, δεν θα έβγαζα €6 εκατομμύρια».

Στο δημοσίευμα της, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αποτυπώνει ορισμένα αποσπάσματα που αναφέρονται μέσα από το επίμαχο DVD. Γίνεται λόγος στις δωρεές από εισπράξεις που σε μερικά χρόνια κυμάνθηκαν στα €5 εκατ.-€6 εκατ., σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία χρόνια, πόσες δωρεές επήραμε! Πάνω που €5 εκατ.-€6 εκατομμύρια. Αν ήμουν ο καλύτερος επιχειρηματίας, δεν θα έβγαζα €6 εκατομμύρια».

Σε άλλο σημείο ακούγεται επίσης να παροτρύνει τους μοναχούς να αποτάσσονται τον δαίμονα της προηγούμενης ζωής τους και να προσθέτει: «Ο μοναχός που θέλει να έχει πάρε-δώσε με τον κόσμο, μοιάζει με βρικόλακα τον οποίον εθάψαν και άφησε το χέρι του έξω που τον τάφο. Μοιάζει με έναν πεθαμένο, που μεν εθάψαν τον, αλλά το χέρι του εν πόξω τζιαι πιάνει πράματα. Και συναλλάσσεται με τον κόσμο. Βγάζει το κεφάλι του και κοιτάζει έξω. Αυτός είναι βρικόλακας».

Ο ομιλητής ακούγεται επίσης να παροτρύνει τους μοναχούς: «Να γίνεις νεκρός κατά πάντα. Να μην αφήσεις τίποτε που να το επιθυμήσει ο εαυτός σου, εν τω κόσμω». Και συνεχίζει: «Αποτάξου τους γονείς σου. Δεν έχεις γονείς. Ετέλειωσε. Όλους μανάδες μας εγέννησαν, δεν μας εγέννησαν γαϊδάρες. Κι εμείς είχαμε μάνες. Μόνο η δική σου εν μάνα»;

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στο δημοσίευμα της, φιλοξενεί δηλώσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο οποίος ανέφερε πως ο συγκεκριμένος μοναχός (του οποίου οι γονείς προσέφυγαν στο Δικαστήριο), σήμερα είναι 43 ετών και όταν μπήκε στο μοναστήρι ήταν 37. Όταν ένας άνθρωπος με διδακτορικό δεν μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, τότε ποιος μπορεί, διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού.

«Όσα είπα, τα είπα ενώπιον πολλών ανθρώπων, δεν ήταν κρυφά», είπε για να προσθέσει πως στηρίζονται στη διδασκαλία του ευαγγελίου.

Τέλος ο Μητροπολίτης Λεμεσού επισήμανε πως «είπα στους μοναχούς, ότι από τη στιγμή που έγιναν μοναχοί θα πρέπει να ακολουθούν τον μοναχικό βίο και όχι να αποσπάται η προσοχή τους από άλλα συμβάντα τα οποία δεν έχουν σχέση με τον μοναχισμό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top