ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κυβέρνηση επιθυμεί την ψήφιση του νόμου για την κρατική εταιρεία αεροναυτιλίας το συντομότερο δυνατό

Η Κυβέρνηση επιθυμεί την ψήφιση του νόμου για την κρατική εταιρεία αεροναυτιλίας το συντομότερο δυνατό

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι άρχισε η συζήτηση των δύο νομοσχεδίων για τη μεταβίβαση της παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας σε κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου εξέφρασε με δήλωση του μετά την πρώτη συζήτηση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών ο αρμόδιος Υπουργός Μάριος Δημητριάδης.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Επιτροπής ανέφερε πως όσο το συντομότερο η Βουλή ψηφίσει σε νόμους τα δύο νομοσχέδια τόσο το καλύτερο για την ασφάλεια των πτήσεων και το γενικότερο καλό του τόπου.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως η ίδρυση της εταιρείας έχει ως στόχο να επιλύσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε πως υπεισέρχονται θέματα που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα και πρέπει να ψηφιστεί σε νόμο, διευκρινίζοντας ότι έγιναν διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους και υπάρχουν επιφυλάξεις σε κάποια θέματα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος θα υπάρξει λύση που θα ικανοποιήσει σχεδόν όλες τις ανησυχίες και θα αρχίσει και ολοκληρωθεί η μεγάλη προσπάθεια που άρχισε προ πολλών ετών αλλά προσέκρουε σε κάτι άλλο.
Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής και ας προχωρήσουμε για να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση που είναι προς το συμφέρον του τόπου, τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως “είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε οτιδήποτε, το οποίο μπορεί να είναι σε κάποια πλαίσια και θα μειώσει τις ανησυχίες των εργαζομένων, επειδή θέλουμε να μετακινηθούν στη νέα εταιρεία”.

Διευκρίνισε επίσης πως θα πρέπει να παραιτηθούν από το δημόσιο και ταυτόχρονα να προσληφθούν από τη νέα εταιρεία κατά τρόπο που δεν θα επηρεαστούν τα δικαιώματα τους, σημειώνοντας ότι όλοι οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν με όλα τα δικαιώματα και ωφελήματα που είχαν πριν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία.

Σημείωσε περαιτέρω ότι η μετακίνηση στη εταιρεία θα είναι εθελοντική.

Ερωτηθείς εάν θα μεταφερθούν στην εταιρεία και υπάλληλοι των οποίων ενδεχομένως η απόδοση να μην είναι η αναμενόμενη, ο Υπουργός είπε πως εγείρεται ένα θέμα γενικότερο.

Πρόσθεσε πως αυτό που θέλουμε είναι να μεταφερθούν όλοι οι ελεγκτές στη νέα εταιρεία, η οποία για τους υπαλλήλους και όχι αυτούς που θα μεταφερθούν θα μπορεί να λειτουργεί με πιο ευέλικτο τρόπο.

“Κάποιος που ήταν στο δημόσιο, που έχει κάποια δικαιώματα σήμερα, πρέπει να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης, αν το κάνουμε με αυτό τον τρόπο, υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι γενικότερα που μπορεί να μην είναι άριστοι και θα πρέπει να πάνε σπίτι τους, χωρίς να λέω ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους” διευκρίνισε περαιτέρω.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει να λειτουργεί καθώς μόνο ένα τμήμα των υπηρεσιών που προσφέρει θα μεταφερθούν στην εταιρεία.

Εξήγησε ότι η Πολιτική Αεροπορία θα συνεχίσει να εγκρίνει τις άδειες , θα έχει την ευθύνη των αεροδρομίων και το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών που τώρα παρέχει.

Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί όπως ψηφιστούν άμεσα στα νομοσχέδια σε νόμους και εξήγησε πως η εταιρεία θα χρειαστεί μέχρι να λειτουργήσει μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών, τουλάχιστον.

Ο κ. Δημητριαδής είπε ακόμα ότι η εταιρεία θα έχει διευθύνοντα σύμβουλο και οικονομικό διευθυντή που θα προσληφθούν με διαφανείς διαδικασίες.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει μια διαδικασία μέσω κάποιοι οίκου ώστε να μπορέσουμε να διαλέξουμε το καλύτερο προσωπικό.



Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top