ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουρτζιου: Παραπλανητική η δήλωση Χριστοδουλίδη ότι στην Ελβετία θα συζητηθούν μόνο εδαφικό και περιουσιακό

Μπουρτζιου: Παραπλανητική η δήλωση Χριστοδουλίδη ότι στην Ελβετία θα συζητηθούν μόνο εδαφικό και περιουσιακό

Λανθασμένους χαρακτήρισε ο Μπαρίς Μπουρτζιού τους ισχυρισμούς ότι στην Ελβετία θα συζητηθούν μόνο τα θέματα Εδαφικού και Περιουσιακού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη σε γραπτή του δήλωση σήμερα παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΕ, μετά την συνάντηση των δύο ηγετών, όπου αναφέρεται ότι στην Ελβετία θα διαπραγματευτούν εντατικά όλα τα κεφάλαια που συνδέονται μεταξύ τους. “Αυτή είναι η συμφωνία στην οποία οι πλευρές κατέληξαν χθες βράδυ υπό την αιγίδα των ΗΕ. Στην ανακοίνωση των ΗΕ υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό θέμα, η εργασία στην Ελβετία για πέντε ημέρες γίνεται με στόχο να μπορεί να καταστήσει εφικτή μια λύση πριν το τέλος του 2016”

Ακόμα και αν η συνάντηση στην Ελβετία δεν είναι το τέλος, είναι ένα σημαντικό στάδιο που στοχεύει στο να ανοίξει το δρόμο για μια πενταμερή συνάντηση, το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού.

Όπως είπε, οι δηλώσεις του Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη ότι στην Ελβετία θα συζητηθούν μόνο το εδαφικό και το περιουσιακό “είναι δυστυχώς μια δήλωση παραπλανητική, ατυχής και για την τ/κ και για την ε/κ κοινότητα”.

Ο Ε/κ – όπως είπε – εκπρόσωπος δεν έκανε μόνο λάθος στις δηλώσεις όσον αφορά το περιεχόμενο και τον τρόπο που συμφώνησαν οι ηγέτες να συζητήσουν στην Ελβετία, αλλά τις μέρες που πλησιάζουμε στο τελευταίο στάδιο της τελευταίας ευκαιρίας, επιμένει ο κ. Χριστοδουλίδης σε ε/κ κόκκινες γραμμές όπως “δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι εγγυήσεις της Τουρκίας” και “είναι προϋπόθεση να επιστραφεί στην ε/κ διοίκηση η Μόρφου”. Και αυτή η στάση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού.

Θα ήθελα, είπε, να κάνει μια φιλική παρατήρηση προς τον κ. Χριστοδουλίδη ότι στην επιμονή ότι “δεν γίνεται χωρίς την Μόρφου” πριν καν φτάσουμε στο στάδιο του χάρτη, η απάντηση είναι “η Μόρφου δεν μπορεί να δοθεί”, κάνοντας λόγο για σλόγκαν και συμπεριφορές από το παρελθόν που δεν επέτρεψαν την επίτευξη λύσης.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι πλευρές είναι να αποφεύγουν συμπεριφορές που απομάκρυναν την μια από την άλλη και να εργαστούν για να δημιουργήσουν μια κοινή προσέγγιση, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού λέγοντας ότι ως τ/κ πλευρά εδώ και 17 μήνες αυτό κάνουν.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top