ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κύπριος επιβάτης: «Τι νομίζεις; Έχω βόμβα στις αποσκευές μου;» - Του απαγόρευσαν να ταξιδέψει

Κύπριος επιβάτης: «Τι νομίζεις; Έχω βόμβα στις αποσκευές μου;» - Του απαγόρευσαν να ταξιδέψει

Τις εξουσίες ενός κυβερνήτη αεροσκάφους να αρνηθεί την επιβίβαση ενός επιβάτη εξέτασε το Ανώτατο Δικαστήριο στο πλαίσιο υπόθεσης η οποία αφορούσε παράπονο οικογενειάρχη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ" το Σάββατο 29/10, ο παραπονούμενος αγόρασε εισιτήρια πληρώνοντας 505 λίρες, και στις 9/5/2016 καθώς επέστρεφε πίσω στην Κύπρο από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα. 

Στον χώρο ελέγχου αποσκευών η υπάλληλος τον ρώτησε τρεις φορές την ίδια ερώτηση ρουτίνας, εάν κάποιος του είχε δώσει αντικείμενα για να τα μεταφέρει, τα οποία δεν γνώριζε τι ήταν, με τον παραπονούμενο να άπαντα δύο φορές όχι, ενώ στην τρίτη φορά απάντησε υπό μορφή αστείου «Γιατί μου κάνεις την ίδια ερώτηση τρεις φορές; Τι νομίζεις; Έχω βόμβα στις αποσκευές μου;».

Τότε η υπάλληλος κάλεσε τον υπεύθυνο των Κυπριακών Αερογραμμών ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία του αεροδρομίου.

Στην συνέχεια ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος των αποσκευών τους αλλά και σωματικός έλεγχος χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε. Για το εν λόγω περιστατικό ενημερώθηκε και ο κυβερνήτης του αεροπλάνου ο οποίος αποφάσισε να μην δεχθεί τον ίδιο και την οικογένεια του στην πτήση για δύο λόγους... 

Επειδή η κατ’ ισχυρισμόν υβριστική συμπεριφορά του παραπονούμενου και η αναστάτωση που δημιουργήθηκε στον χώρο ελέγχου αποσκευών των επιβατών και στους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, ήταν τέτοια που δεν θα συνέβαλλε στην ασφαλή εκτέλεση και την εύρυθμη πραγματοποίηση της πτήσης.

Επειδή παρόμοια δήλωση, έστω και υπό μορφή αστείου, πάνω στο αεροπλάνο ενδεχομένως να δημιουργούσε πολύ μεγάλη αναστάτωση και δεν θα συνεισέφερε στην εύρυθμη λειτουργία της πτήσης.

O παραπονούμενος επέστρεψε στην Κύπρο με βραδινή πτήση άλλης εταιρείας και στην συνέχεια άσκησε αγωγή την όποια και κέρδισε με το ποσό να ανέρχεται στα 950 ευρώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top