ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Το 2002 τραυματίστηκε 17χρονη σε τροχαίο και πήρε αποζημίωση 20 χιλιάδες ευρώ – Της τα πήρε πίσω το Εφετείο το 2017

ΚΥΠΡΟΣ: Το 2002 τραυματίστηκε 17χρονη σε τροχαίο και πήρε αποζημίωση 20 χιλιάδες ευρώ – Της τα πήρε πίσω το Εφετείο το 2017

Υπερβολική ήταν η αποζημίωση που κέρδισε η κοπέλα το 2011, για την υπόθεση τραυματισμού της σε τροχαίο το 2002, έκρινε το Εφετείο.

Η γυναίκα, τραυματίστηκε σε τροχαίο το 2002 σε ηλικία 17 ετών και το 2011 σε ηλικία 26 ετών το δικαστήριο της επιδίκασε αποζημίωση 20 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τον «Πολίτη», για τον φυσικό πόνο, την ταλαιπωρία, την απώλεια ανέσεων και απολαύσεων της ζωής, αλλά και γιατί μέχρι το 2011 δεν είχε θεραπευτεί πλήρως.

Τον Αύγουστο του 2002, όταν και έγινε το τροχαίο, η 17χρονη τότε κοπέλα ήταν επιβάτιδα σε αυτοκίνητο και τραυματίστηκε με ευθύνη του οδηγού που οδηγούσε άλλο όχημα.

Μετά το ατύχημα πήγε στο Νοσοκομείο με πόνους στο κεφάλι, οι εξετάσεις της όμως δεν έδειξαν οστική κάκωση.

Παρά τους πόνους που ισχυριζόταν η κοπέλα ότι είχε, επισκέφθηκε ιατρό δύο μήνες μετά το τροχαίο όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε, περιορισμό διάνοιξης στόματος, αμφίπλευρος πόνος στις κροταφογναθικές αρθρώσεις και άλλα προβλήματα σχετικά με την μάσηση.

Η κοπέλα ξαναπήγε στον ιατρό 9 μήνες μετά και αποφασιστικέ αντιμετώπιση με νάρθηκα και ορθοδοντική θεραπεία. Ωστόσο, παρά τους πόνους που ισχυριζόταν ότι είχε, δεν επισκέφθηκε ποτέ ξανά ιατρό, γιατί συνήθισε τον πόνο, είχε αναφέρει.

Το Εφετείο όμως, είχε άλλη άποψη. «Ο τραυματισμός της δεν είναι τόσο σοβαρός, δεν απαιτήθηκε νοσηλεία σε νοσηλευτικό ίδρυμα και υπεβλήθη σε θεραπεία μετά από πάροδο δύο μηνών από το ατύχημα», σημειώθηκε στην απόφαση του Εφετείου, «Βέβαια, μέχρι την ακρόαση της υπόθεσης (2011) η ίδια προπονείτο για πόνους, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται ότι είχε πλήρως αποθεραπευτεί. Όπως η ίδια ανέφερε, συνήθισε τον πόνο, με αποτέλεσμα να μην την επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να ακολουθήσει την υπόδειξη των θεράπων ιατρών, ούτε είχε επισκεφθεί από το 2003 μέχρι την ημέρα ακρόασης της άλλον ιατρό», κατέληξε.

Το Εφετείο τελικά, έκρινε ως έκδηλα υπερβολικό το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ και θεώρησε ότι οι 9 χιλιάδες ευρώ αποτελούν λογική αποζημίωση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top