ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον δρόμο Κύπριοι φοιτητές στην Αγγλία – Τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Στον δρόμο Κύπριοι φοιτητές στην Αγγλία – Τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις φοιτητικές τους εστίες όπου διέμεναν τα τελευταία χρόνια, πολλοί σπουδαστές, ανάμεσά τους και πάρα πολλοί Κύπριοι, μέσα στο καλοκαίρι του 2017.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, ThemaOnline, φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στην πόλη Leeds στην Αγγλία, έμειναν στους «πέντε δρόμους», εξαιτίας, ακαταλληλότητας του κτηρίου, όπου διέμεναν. Όπως μας αναφέρθηκε, με αφορμή την τραγωδία που σημειώθηκε στο Λονδίνο, με την πυρκαγιά που ξέσπασε στον «Πύργο της κολάσεως», όπως χαρακτηρίστηκε, στις 14 Ιουνίου, οι αρμόδιες αρχές στην Αγγλία, ανάλαβαν να εξετάσουν την καταλληλότητα αρκετών κτηρίων στην χώρα. Το συγκεκριμένο κτήριο όπου διέμεναν οι φοιτητές, κρίθηκε ακατάλληλο, και εξαιτίας αυτού, ανάγκασαν τους νεαρούς σπουδαστές να το εγκαταλείψουν. Οι Κύπριοι φοιτητές, ενημερώθηκαν για την κατάσταση, στις 11 Αυγούστου 2017, ενώ ειδοποιήθηκαν ότι, μετά από 7 ημέρες, έπρεπε να αποφασίσουν, ποια θα είναι η νέα τους κατοικία. Να σημειωθεί ότι, οι φοιτητές που «έχασαν» την εστία τους, θα αποζημιωθούν με το ποσό των 500 λιρών. Τους Κύπριους φοιτητές, θέλησαν να βοηθήσουν αρμόδιοι οι οποίοι συνεργάζονται με σχετικά γραφεία στην Αγγλία για εξεύρεση εστιών, ωστόσο όπως μας αναφέρθηκε, αν οι φοιτητές δέχονταν την συγκεκριμένη βοήθεια και δεν έβρισκαν μόνοι τους νέα εστία, θα έχαναν τα χρηματικό ποσό της αποζημίωσης.
Πάντως, οι Κύπριοι φοιτητές δεν έχουν αποταθεί μέχρι στιγμής στην Ύπατη αρμοστεία της Κύπρου στην Αγγλία και προσπαθούν να επιλύσουν μόνοι τους το πρόβλημα. Το ThemaOnline επικοινώνησε με το αρμόδιο άτομο του υπουργείου εξωτερικών, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σένγκεν και Προξενικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Πανίκο Κυριάκου. Ο κ. Κυριάκου, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, το Υπουργείο δεν έχει τύχει σχετικής ενημέρωσης, αφού σε τέτοια περίπτωση, για συμβεί αυτό, πρέπει να απευθυνθούν προς τους αρμόδιους, οι φοιτητές. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΟΝΔΙΝΟ: Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες μέσα από τον «πύργο της κολάσεως»- Διακρίνονται παιδικά παιχνίδια και πτώματα – VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟ: «Κανείς δεν επέζησε στους 3 τελευταίους ορόφους» – Μέσα σε 15 λεπτά πήρε φωτιά ο «Πύργος της Κολάσεως»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top