ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια κέντρου πληροφόρησης νέων επαρχίας Αμμοχώστου - Θα παρέχονται ενημέρωση και σεμινάρια

Εγκαίνια κέντρου πληροφόρησης νέων επαρχίας Αμμοχώστου - Θα παρέχονται ενημέρωση και σεμινάρια

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου σε μια όμορφη εκδήλωση, τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Κέντρου Πληροφόρησης Νέων στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού η φυσική παρουσία του Οργανισμού Νεολαίας – αρμόδιου κρατικού φορέα για θέματα νεολαίας – θα καλύπτει στο εξής γεωγραφικά όλες τις επαρχίες της Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι στο παρόν στάδιο υπάρχουν Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΕΠΛΗ) σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αγρό. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η ίση πρόσβαση των νέων σε προγράμματα και υπηρεσίες του Οργανισμού, καθώς και η άμεση ενημέρωσή τους για ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης, κινητικότητας και εθελοντισμού που παρέχονται στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι η υλοποίηση του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου, έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Σωτήρας, ο οποίος έχει επωμισθεί και τη μίσθωση του χώρου στον οποίο φιλοξενείται. Το Κέντρο βρίσκεται στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, 39 στη Σωτήρα και θα είναι ανοιχτό για το κοινό Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (11:30 – 18:30), ενώ θα λειτουργεί με βάση τα πρότυπα των Youth Information Centres της Ευρώπης.

Σκοπός όλων των ΚΕΠΛΗ είναι να παρέχουν την πρώτη γενική πληροφόρηση σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των ενδιαφερόντων των νέων, μέσα σ’ ένα άνετο, μοντέρνο και φιλικό περιβάλλον. Παράλληλα, στοχεύουν στην καθοδήγηση των νέων για πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία ως ανεξάρτητα άτομα, αλλά και για επίλυση δυσκολιών που πιθανόν να αντιμετωπίζουν.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου θα παρέχονται επίσης:

• Ενημέρωση και καθοδήγηση για τα προγράμματα και υπηρεσίες του ΟΝΕΚ
• Ενημερωτικά σεμινάρια/εργαστήρια/συνέδρια
• Εκπαιδευτικά διήμερα
• Πληροφόρηση για πολιτικές και ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ευρώπη για τους νέους, αφού τα ΚΕΠΛΗ αποτελούν σημεία επαφής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Eurodesk Κύπρου
• Χώρος για συγκεντρώσεις ομάδων νέων και φορέων που ασχολούνται με νέους ή και για την πραγματοποίηση δικών τους δραστηριοτήτων

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες του Κέντρου προσφέρονται δωρεάν και όλοι οι νέοι της Επαρχίας Αμμοχώστου, είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν τον χώρο, να γνωρίσουν ενδιαφέροντα προγράμματα και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top