Ομαλοποίηση των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας σηματοδοτεί η συνάντηση Τσίπρα-Ράμα

Ομαλοποίηση των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας σηματοδοτεί η συνάντηση Τσίπρα-Ράμα

strong>Με μια σειρά σημαντικών συναντήσεων ολοκληρώνεται σήμερα (25/1) το πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

Κατά την πρωινή του συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, συζήτησαν για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στις ρωσικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού. Παράλληλα, συνομίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Τουρκία.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί ένδειξη ότι ανοίγουν οι προοπτικές για πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, καθώς οι δύο χώρες είναι πλέον έτοιμες για στρατηγική συμφωνία που να επιλύει κρίσιμες διαφορές και να ανοίγει ο δρόμος για προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό του, συμφωνήθηκε η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Αλβανία, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν και για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς, κατά την οποία συζήτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και τη συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ.

Ακολουθούν οι συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γιοχάνες Χαν, τον Πιέρ Μοσκοβισί και την Κριστίν Λαγκάρντ.

strong>Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για εργατική Πρωτομαγιά: «Μέρα μνήμης και τιμής» - «Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων βρίσκονται στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων μας»

ΠτΔ για εργατική Πρωτομαγιά: «Μέρα μνήμης και τιμής» - «Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων βρίσκονται στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων μας»

Χρονιά πολλά εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε γραπτή δήλωσή του σε όλους τους εργαζόμενους για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE