ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις επόμενες ημέρες η Λούτ στην Κύπρο - Κλείδωσε η συνάντηση με Αναστασιάδη

Τις επόμενες ημέρες η Λούτ στην Κύπρο - Κλείδωσε η συνάντηση με Αναστασιάδη

Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Active (της εφημερίδα Φιλελεύθερος) η Τζέιν Λούτ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη (22-28 Ιουλίου).

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη της νέας απεσταλμένης του ΟΗΕ ενώ αναμένεται εκείνες τις ημέρες να έχει συνάντηση με τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Ακιντζί.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ στις 23 Ιουλίου αναμένεται να γίνει η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της αξιωματούχου του ΟΗΕ Τζειν Χολ Λουτ, η οποία θα έρθει στην Κύπρο για διαβουλεύσεις με τους δύο ηγέτες σχετικά με το Κυπριακό.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από κυβερνητική πηγή, η κ. Λουτ θα πραγματοποιήσει την περιοδεία της στην περιοχή την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο στις 21 με 22 Ιουλίου. Η συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στον Active αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Ερντογάν που έγιναν στα κατεχόμενα και δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενες.

Να θυμίσουμε ότι ο Ερντογάν στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο Κυπριακό εκφράζοντας έντονες επικρίσεις κατά της Ελλήνοκυπριακής πλευράς για Κυπριακό και ενέργεια.

Χαρακτηριστική η αναφορά του στο Κυπριακό ότι «η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση» κατηγορώντας την Ε/κ πλευρά για το «μη αποτέλεσμα στη Διάσκεψη για την Κύπρο ένα χρόνο πριν».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Με επικρίσεις κατά της ε/κ πλευράς για Κυπριακό και Ενέργεια η διάσκεψη Ακιντζί – Ερντογάν

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top