Συναντήθηκε με την Σπέχαρ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Συναντήθηκε με την Σπέχαρ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά τη συνάντηση, η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι η συνάντηση έγινε ενόψει της επικείμενης μετάβασης του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Πρόσθεσε ότι η ίδια θα συναντηθεί και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σημειώνοντας ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο κ. Ακκιντζί θα έχουν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Όπως είπε, κατά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν «για τις προσδοκίες του καθώς και κάποια πολύ σημαντικά θέματα που επίκεινται, όπως είναι η έκθεση που θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα μέσα Οκτωβρίου για τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο» που θα περιλαμβάνει και την έκβαση των διαβουλεύσεων της Ειδικής Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική περίοδο, διότι αυτό που θα περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή, καθώς και στην έκθεση του Ιανουαρίου ενδιαφέρει πολύ το Συμβούλιο Ασφαλείας για να κατανοήσει το πώς προχωρούμε στο μέλλον.

Ερωτηθείσα αν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα έχει κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες, η κα Σπέχαρ είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, ενώ σε ερώτηση πότε θα δώσει η κα Λουτ την έκθεση της στον Γενικό Γραμματέα, απάντησε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE