ΑΟΖ: Αξιώνει ευρύτερη εμπλοκή η ExxonMobil – Τι διαμείφθηκε στη Νέα Υόρκη

ΑΟΖ: Αξιώνει ευρύτερη εμπλοκή η ExxonMobil – Τι διαμείφθηκε στη Νέα Υόρκη

Δείπνο εργασίας με στελέχη της ExxonMobil είχαν στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας Νίκος Χριστοδουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η απεσταλμένη του ΡΙΚ Στέλλα Μιχαήλ, φαίνεται να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους του αμερικανικού, ενεργειακού κολοσσού για ευρύτερη εμπλοκή στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως με τη γαλλική Total, έτσι και από πλευράς Αμερικανών υπάρχει περαιτέρω ενδιαφέρον για έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, πέραν του τεμαχίου «7».

Εξελίξεις για την κατανομή τεμαχίων σε εταιρείες αναμένονται μέσα στον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να γίνει η γεώτρηση της ExxonMobil στο τεμάχιο 10.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη (26/9).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Στις 16 και 17 Ιουλίου η συνέχιση του διαλόγου - Βλέπουν «πρόοδο» τα ΗΕ – Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό

Κυπριακό: Στις 16 και 17 Ιουλίου η συνέχιση του διαλόγου - Βλέπουν «πρόοδο» τα ΗΕ – Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πενταμερή συνάντηση της Νέας Υόρκη, η οποία όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE