ΚΟΣΜΟΣ

Σε εποικοδομητικό διάλογο με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019, ελπίζει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Σε εποικοδομητικό διάλογο με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019, ελπίζει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρεται διεξοδικά στο προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και "εύχεται να αναπτυχθεί ανοικτός διάλογος".

"Ο κρατικός προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και από θάρρος. Οι στόχοι του είναι η ευημερία των πολιτών και η ανάπτυξη, με φροντίδα -στην συνέχεια- για την μείωση του ελλείμματος", γράφει ο Ιταλός υπουργός.

Επαναλαμβάνει, δε, ότι η αναλογία του ελλείμματος προς το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2019, στο 2,1% το 2020 και ότι θα περιοριστεί στο 1,8% το 2021.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο Τρία θεωρεί ότι το σύνολο των μέτρων θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1,5% το 2019, 1,6% το 2020 και 1,4% το 2021.

"Τώρα ξεκινά η φάση διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα μπορέσει να διαπιστώσει τις βάσεις τις οποίες διαθέτει η στρατηγική ανάπτυξης που η κυβέρνηση έχει εντάξει στο προσχέδιο προϋπολογισμού", τονίζει ο Ιταλός, τεχνοκράτης υπουργός.

Με ειδική αναφορά -όπως προσθέτει- στις επενδύσεις, στην στήριξη της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή και με μέριμνα για την βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος.

Ο Τζοβάνι Τρία εύχεται, τέλος, να αναπτυχθεί "εποικοδομητικός και ανοικτός διάλογος με την Κομισιόν" και υπενθυμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση "είναι αισιόδοξη και συμπαγής".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top