ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με έγγραφα στο Εθνικό ο Αναστασιάδης - Στο τραπέζι η αποκεντρωμένη ομοσπονδία

Με έγγραφα στο Εθνικό ο Αναστασιάδης - Στο τραπέζι η αποκεντρωμένη ομοσπονδία

Με έγγραφα για το θέμα εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης στη συνεδρία του Εθνικού ο Πρόεδρος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως θα καταθέσει μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση αναφορικά με το θέμα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που συνέρχεται στις εννιά το πρωί.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα χθες κατά πόσο θα καταθέσει μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, απάντησε: «και θα καταθέσω και θα ακούσω».

Στη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει συζήτηση και για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, αντίγραφο της οποίας επιδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την ερχόμενη Παρασκευή, πηγή που μίλησε στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως σκοπός του Προέδρου είναι να διαπιστώσει αν ο κ. Ακιντζί είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, ενώ ο Τ/κ ηγέτης ζήτησε τη συνάντηση αυτή για να συζητήσουν το θέμα των οδοφραγμάτων.

Ο Πρόεδρος θεωρεί ότι δεν έχουν να πουν τίποτε για τα οδοφράγματα. Η θέση μας είναι πως όταν ανταποκριθεί η άλλη πλευρά στα συμφωνηθέντα για το θέμα αυτό, τότε τα οδοφράγματα θα ανοίξουν, σημείωσε.
 
Σε σχέση με τη νέα επίσκεψη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, η ίδια πηγή ανάφερε πως αναμένεται να γίνει πριν τις 7 Νοεμβρίου, αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απουσιάζει μετά την ημερομηνία αυτή για κάποιες ημέρες στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου στις 7-8 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), κατά την οποία  θα επιλεγεί ο υποψήφιος του Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.

Εξάλλου αναμένεται να επισκεφθεί το Παρίσι στις 9-11 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στις 12-14 Νοεμβρίου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία  με πρόσκληση του Αυστριακού Προέδρου Alexander Van der Bellen.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top