ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Τους προειδοποίησε το Τμήμα Εργασίας - Θα σήκωνε ελικόπτερο η Πυροσβεστική - VIDEO

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Τους προειδοποίησε το Τμήμα Εργασίας - Θα σήκωνε ελικόπτερο η Πυροσβεστική - VIDEO

Η απουσία εξωτερικού ανελκυστήρα, στην ανεγειρόμενη πολυώροφη οικοδομή, παρά την επισήμανση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθυστέρησε σημαντικά την μεταφορά του τραυματία, μετά το εργατικό ατύχημα στην Λεμεσό την Τρίτη (30/10).

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ ‘ Πρώτη ενημέρωση’ το πρωί της Τετάρτης (31/10), ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι θα έπρεπε να υπάρχει εξωτερικός ανελκυστήρας, για μεταφορά του προσωπικού και υλικών με ασφάλεια ο οποίος να λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και να διαθέτει εναλλακτικά ηλεκτρογεννήτρια.

Όπως εξήγησε ο κ. Τράγκολας, εάν υπήρχε ο ανελκυστήρας, η μεταφορά του τραυματία θα γινόταν σε μερικά λεπτά, αντί αυτού όμως, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε πρόβλημα στην χρήση ειδικής πλατφόρμας, αφού δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος.

'Ο υπεύθυνος της επιχείρησης έδρασε βάση των δεδομένων’ είπε ο κ. Τράγκολας, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τρία σενάρια που εξετάζονταν. Tην μεταφορά του τραυματία με ελικόπτερο, αλλά λόγω ανέμων θα ήταν επικίνδυνο ή την μεταφορά εσωτερικά του κτηρίου, κάτι που θα χρειαζόταν χρόνος.

Τελικά, το σενάριο που τέθηκε σε εφαρμογή ήταν να γίνει η μεταφορά του εργάτη με ανυψωτικό γερανό που ήταν στον χώρο της οικοδομής, αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε μέσω λειτουργού του Τμήματος Εργασίας καταλληλόλητα του γερανού.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, τόνισε πως μια εβδομάδα πριν το ατύχημα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, έθεσε το θέμα της απουσίας του ανελκυστήρα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top