ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Ξηρασία και ανθρώπινος παράγοντας η συνταγή για ‘εκρηκτικό’ μίγμα

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Ξηρασία και ανθρώπινος παράγοντας η συνταγή για ‘εκρηκτικό’ μίγμα

Τον παράγοντα της απουσίας βροχόπτωσης σημείωσε Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο της εξάπλωσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στην επαρχεία Λεμεσού, πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (3/11).

Μιλώντας στην εκπομπή ‘Πρωτοσέλιδο’ του Σίγμα, το πρωί της Δευτέρας (5/11), ο κ. Αλεξάνδρου, εξήγησε ότι στο νότιο τμήμα, γεωγραφικά, της Κύπρου, στο οποίο βρίσκεται και η οροσειρά του Τρόοδους, δεν έχουν πέσει ικανοποιητικές βροχές.

Λόγω της απουσίας μέχρι τώρα ικανοποιητικής βροχόπτωσης, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο έδαφος, γεγονός που παρατείνει την περίοδο επικινδυνότητας για ξέσπασμα και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, τόνισε ταυτόχρονα, ότι παρά τη ξηρασία, ο ανθρώπινος παράγοντας, είναι αυτός που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο κ. Αλεξάνδρου εξήγησε ότι, ακόμη και μέσα στο χειμώνα, σε περιόδους όπου δεν υπάρχει βροχόπτωση για μέρες, πάλι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (3/11), ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Λόφου και Αγίου Θεράποντα, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών να δίνουν πολύωρες μάχες με τις φλόγες, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (4/11), όπου η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top