ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Ξηρασία και ανθρώπινος παράγοντας η συνταγή για ‘εκρηκτικό’ μίγμα

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Ξηρασία και ανθρώπινος παράγοντας η συνταγή για ‘εκρηκτικό’ μίγμα

Τον παράγοντα της απουσίας βροχόπτωσης σημείωσε Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο της εξάπλωσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στην επαρχεία Λεμεσού, πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (3/11).

Μιλώντας στην εκπομπή ‘Πρωτοσέλιδο’ του Σίγμα, το πρωί της Δευτέρας (5/11), ο κ. Αλεξάνδρου, εξήγησε ότι στο νότιο τμήμα, γεωγραφικά, της Κύπρου, στο οποίο βρίσκεται και η οροσειρά του Τρόοδους, δεν έχουν πέσει ικανοποιητικές βροχές.

Λόγω της απουσίας μέχρι τώρα ικανοποιητικής βροχόπτωσης, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο έδαφος, γεγονός που παρατείνει την περίοδο επικινδυνότητας για ξέσπασμα και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, τόνισε ταυτόχρονα, ότι παρά τη ξηρασία, ο ανθρώπινος παράγοντας, είναι αυτός που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο κ. Αλεξάνδρου εξήγησε ότι, ακόμη και μέσα στο χειμώνα, σε περιόδους όπου δεν υπάρχει βροχόπτωση για μέρες, πάλι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (3/11), ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Λόφου και Αγίου Θεράποντα, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών να δίνουν πολύωρες μάχες με τις φλόγες, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (4/11), όπου η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Γιατί έκανε πίσω για το 2028 - Όσα αποκάλυψε για την απόφαση της - «Η παράταξη είναι πάνω από πρόσωπα»

Αννίτα Δημητρίου: Γιατί έκανε πίσω για το 2028 - Όσα αποκάλυψε για την απόφαση της - «Η παράταξη είναι πάνω από πρόσωπα»

Την απόφασή της να αποσύρει την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028 εξήγησε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της στη εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1. 

BEST OF TOTHEMAONLINE