«Έκοψαν» τα ταξίδια από τα κατεχόμενα- Προτιμούν την νόμιμη οδό πλέον λόγω αύξησης τιμών

 «Έκοψαν» τα ταξίδια από τα κατεχόμενα- Προτιμούν την νόμιμη οδό πλέον λόγω αύξησης τιμών

Μείωση 17,8% στις αφίξεις στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου αλλά και στα παράνομα λιμάνια σημειώθηκε κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».

Όπως αναφέρεται, η μείωση οφείλεται στην αύξηση της τιμής πώλησης των εισιτηρίων από και προς τα κατεχόμενα με αποτέλεσμα οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι Βρετανίας να προτιμούν να ταξιδεύουν στο νησί, χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αντί του παράνομου αεροδρομίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του «τμήματος» τουρισμού και της «αστυνομίας» τους πρώτους 10 μήνες του 2017, σύνολο 21 636 Τουρκοκύπριοι υπήκοοι Βρετανίας επισκέφτηκαν τα κατεχόμενα μέσω παράνομου αεροδρομίου, ενώ κατά την ίδια περίοδο τρέχοντος έτους ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 17792 άτομα.

Οι Τουρκοκύπριοι από τη Βρετανία που μετέβησαν στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές μέσω των οδοφραγμάτων ανήλθαν από 40, 155 (Ιανουάριος- Οκτώβριος 2017) σε 41 874 (Ιανουάριος – Οκτώβριος 2018).

Όπως αναφέρεται ο λόγος που οι Τουρκοκύπριοι από τη Βρετανία προτιμούν να ταξιδεύουν στο νησί χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου είναι οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων αλλά και το γεγονός ότι οι πτήσεις είναι απευθείας.

Εξάλλου σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση 44,5% σημειώθηκε στον αριθμό των Ελληνοκυπρίων που επισκέπτονται τα κατεχόμενα αφού κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2018 επισκέφτηκαν τα κατεχόμενα 1 εκατομμύριο 299 χιλιάδες 981 Ε/κ (την ίδια περίοδο το 2017 ο αριθμός αυτός ήταν 899, 628).

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE