ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η KPMG Κύπρου Στρατηγικός Εταίρος στο 2ο Study Group with Industry

Η KPMG Κύπρου Στρατηγικός Εταίρος στο 2ο Study Group with Industry

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 146 European Study Group with Industry (2ο Study Group with Industry), που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου την εβδομάδα 3-7 Δεκεμβρίου 2018, στο οποίο η KPMG Κύπρου ήταν Στρατηγικός Εταίρος.

Κατά τη διάρκεια του εντατικού εβδομαδιαίου εργαστηρίου, 37 ερευνητές από το εξωτερικό και την Κύπρο εργάστηκαν σε 3 κοινωνικά και επιχειρησιακά προβλήματα σε συνεργασία με επιχειρήσεις και ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας μαθηματική μοντελοποίηση και ανάλυση δεδομένων.
Οι τρεις προκλήσεις ήταν:


• Από την πορτογαλική εταιρεία Smart Separations Ltd: «Βελτιστοποιώντας την απόδοση της κωνικής κεραμικής μεμβράνης»
• Από τον οργανισμό AIPFE Cyprus-Women of Europe: «Ξεπερνώντας τα εμπόδια για τις γυναίκες επιστήμονες»
• Από την εταιρεία VTS Vasilikos Terminal Services: «Στρατηγικές εξοικονόμησης καυσίμων για ρυμουλκά».


Με την ολοκλήρωση του ESGI146 δημιουργήθηκαν συνθήκες συνεργασίας των επιχειρήσεων με την ακαδημία. Ταυτόχρονα, τα πιο πάνω μοντέλα θα ενταχθούν σε μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα στα εμπλεκόμενα Πανεπιστήμια. Θεωρείται δεδομένο επίσης ότι θα προκύψουν και ανάγκες για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ερευνητικές προτάσεις χρηματοδότησης από χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, προγράμματα πρακτικής άσκησης κ.α.


Οι συνδιοργανωτές του εργαστηρίου ήταν το διεθνές δίκτυο Mathematics for Industry Network (MI-NET, COST Action TD1409), το Eυρωπαϊκό έργο SciShops.eu (στο οποίο η KPMG Κύπρου συμμετέχει ως Εταίρος), το Πανεπιστήμιο του Cardiff (Τμήμα Μαθηματικών) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν η εναρκτήρια και η καταληκτική εκδήλωση οι οποίες ήταν ανοικτές στο κοινό, στις 3 και στις 7 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Σε αυτές παρευρέθηκε πλήθος ακαδημαϊκών, στελεχών επιχειρήσεων και ΜΚΟ, καθώς και διαμορφωτές πολιτικής.


Ο Αντώνης Παρτζίλης, Διοικητικός Σύμβουλος της ΚPMG Κύπρου και υπεύθυνος συνέταιρος για το έργο Scishops, τόνισε τη μεγάλη προοπτική που υπάρχει σχετικά με τη διασύνδεση της κοινωνίας (πολίτες, κράτος, επιχειρήσεις) με την ερευνητική κοινότητα για τη μελέτη και λύση προβλημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top