ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΗΠΑ: Παιδία πεθαίνουν στα σύνορα με τον Τραμπ να κρατά «όμηρο» τη χώρα για το τείχος

ΗΠΑ: Παιδία πεθαίνουν στα σύνορα με τον Τραμπ να κρατά «όμηρο» τη χώρα για το τείχος

Τη στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, δήλωνε την Τρίτη (25/12) ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα ανοίξουν, λόγω μη έγκρισης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, ένα ακόμη παιδί στα σύνορα με το Μεξικό, έχασε τη ζωή του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CBS την Τρίτη 25/12, ένα 8χρονο παιδί μεταναστών από τη Γουατεμάλα, πέθανε το πρωί των Χριστουγέννων.

Το μέλος του Κογκρέσου Joaguin Castro, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας ανέφερε ότι το 8χρονο παιδί, ο Felipe Alonzo- Gomez, είχε δείξει σημάδια ασθένειας την Παραμονή των Χριστουγέννων και μεταφέρθηκε μαζί με τον πατέρα του στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο του νοσοκομείου Gerald Champion στο Alamogordo του Νέου Μεξικού.

Το αγόρι διαγνώστηκε αρχικά με κοινό κρυολόγημα και αφού του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, του δόθηκε εξιτήριο αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε αργότερα, με αποτέλεσμα ο 8χρονος να χάσει τη ζωή του.
Πάντως, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γουατεμάλας, δήλωσε σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ότι ο 8χρονος Φελίπε και ο πατέρας του εισήλθαν στις ΗΠΑ μέσω του Ελ Πάσο στις 18 Δεκεμβρίου, όπου εντοπίστηκαν από τις Αμερικάνικες Αρχές Μετανάστευσης, σε Σταθμό της Συνοριοφυλακής.

"Χάρη στη κυβέρνηση του Τραμπ, αυτά είναι τα Χριστούγεννα στα σύνορα. Άλλη μια τραγωδία με τον θάνατο ενός παιδιού, ενώ ήταν υπό την επίβλεψη του αμερικανικού Τελωνείου και Προστασίας Συνόρων, όπως βλέπει ο κόσμος", δήλωσε ο βουλευτής Νέας Υόρκης, Adriano Espaillat την Τρίτη.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο θάνατος του 8χρονου έρχεται δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της 7χρονης Jakelin Caal Maquin, παιδί μεταναστών που τέθηκαν υπό κράτηση από τις Αρχές των ΗΠΑ στα σύνορα. Η μικρή Jakelin πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου από αφυδάτωση και υψηλό πυρετό.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη (25/12) ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα επαναλειτουργήσουν μέχρι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τον φράκτη στα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με το CNN.

Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός των ΗΠΑ βρίσκεται μετέωρος από το Σάββατο 22/12, με αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες να παραλύουν, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους για να εντάξουν στον προϋπολογισμό χρηματοδότηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία από Wikipedia

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top