Ενστάσεις στο EWG για κόκκινα δάνεια και κατώτατο μισθό στην Ελλάδα

Ενστάσεις στο EWG για κόκκινα δάνεια και κατώτατο μισθό στην Ελλάδα

Τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των ποσών σε κέρδη των ελληνικών ομολόγων ΑΝFAS και SMPs δεν έχουν ακόμα εκπληρωθεί, σύμφωνα με εισήγηση των ελεγκτών στην αποψινή συνεδρίαση των εκπροσώπων Υπουργείων Οικονομικών των 19 του ευρώ (euro working group - EWG).

Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές καλούνται να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα πριν από την παρουσίαση της τυπικής έκθεσης της Κομισιόν για το ζήτημα στις 27 Φεβρουαρίου. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στο EWG που θα προετοιμάσει το eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Μεταξύ των ανησυχιών που εκφράστηκαν είναι το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο διάδοχο πλαίσιο αφερεγγυότητας (αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη) για τη μείωση των κόκκινων δανείων, η εκκαθάριση καθυστερήσεων του δημοσίου προς ιδιώτες, αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού περισσότερο από τις συστάσεις των ελεγκτών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.