ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΤΣΙ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Ο Ε/κ ιδιοκτήτης βρισκόταν στο σκάφος την ώρα που ξέσπασε η φωτιά

ΛΑΤΣΙ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Ο Ε/κ ιδιοκτήτης βρισκόταν στο σκάφος την ώρα που ξέσπασε η φωτιά

Ένα ιδιωτικό κότερο καταστράφηκε ολοσχερώς και δεύτερο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά που εξερράγη στο σκάφος που καταστράφηκε τη Δευτέρα (04/02).


Και τα δυο σκάφη ήταν ελλιμενισμένα στο λιμανάκι του Λατσιού, το ένα δίπλα στο άλλο. Στο σκάφος στο οποίο εξερράγη η πυρκαγιά, κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αρχή Λιμένων, βρισκόταν τόσο ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης όσον και τεχνικοί, που ασχολούνταν με εργασίες συντήρησης του σκάφους. 

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, πρόσεξαν σε κάποια στιγμή καπνούς κοντά στο σημείο της προπέλας και αποσύνδεσαν τις μπαταρίες, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία.

Οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους προσπάθησαν να κατασβήσουν την φωτιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λόγω και των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο σκάφος αλλά και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένο, τυλίχθηκε αστραπιαία στις φλόγες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό κότερο που ανήκει επίσης σε Ελληνοκύπριο. Ο διευθυντής Πυροσβεστικής Πάφου Σπύρος Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων λήφθηκαν μέτρα προστασίας για τη θαλάσσια ρύπανση, τόσο για τα μηχανέλαια που χύθηκαν όσο και για τα καύσιμα που βρίσκονταν στο ντεπόζιτο του σκάφους. Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του λιμανιού, τα οποία λειτουργούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων αν οι ειδικοί κρίνουν ότι χρειάζονται.

Το σκάφος ήταν ασφαλισμένο έναντι φωτιάς για το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top