ΛΟΝΔΙΝΟ: Ομολογία λαθών που σκότωσαν τον Στέφανο Βαβαλίδη από πρώην γιατρό της Νταιάνα

ΛΟΝΔΙΝΟ: Ομολογία λαθών που σκότωσαν τον Στέφανο Βαβαλίδη από πρώην γιατρό της Νταιάνα

Σε ομολογία λαθών ως προς τη φαρμακευτική αγωγή που στοίχισε τη ζωή του πρώην αναπληρωτή διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Στέφανου Βαβαλίδη προέβη κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής ακρόασης σε βάρος του στο Λονδίνο ο κατηγορούμενος παθολόγος Πίτερ Γουίλερ.

Ο Βρετανός παθολόγος ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός γιατρός της πριγκίπισσας Νταιάνα, και ο άνθρωπος που αναγνώρισε τη σορό της στο Παρίσι το 1997.

Η χήρα του Ελληνοκαναδού τραπεζίτη είχε κατηγορήσει τον Γουίλερ ότι χορηγούσε αλόγιστα στο σύζυγό της το δυνητικά τοξικό αντικαρκινικό φάρμακο μεθοτρεξάτη, ως αγωγή κατά της ψωρίασης.

Ο Στέφανος Βαβαλίδης, που ζούσε στο Τσέλσι του Λονδίνου και είχε διατελέσει διοικητικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 1991-1993, πέθανε σε ηλικία 69 ετών τον Ιανουάριο του 2016.

Η νεκροψία είχε καταδείξει ως αιτία θανάτου κίρρωση του ήπατος λόγω της τοξικότητας του φαρμάκου που λάμβανε.

Η σύζυγός του έκανε λόγο για «αργή δηλητηρίαση, σταγόνα - σταγόνα». Η οικογένεια ζητά αποζημίωση ύψους 300.000 λιρών.

Η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Το πασχαλινό μήνυμα με ξεκάθαρο πολιτικό νόημα - «Μαζί και ενωμένοι» - Βίντεο

ΠτΔ: Το πασχαλινό μήνυμα με ξεκάθαρο πολιτικό νόημα - «Μαζί και ενωμένοι» - Βίντεο

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε το καθιερωμένο πασχαλινό του μήνυμα προς τον κυπριακό λαό, στέλνοντας ευχές, αλλά και μηνύματα ενότητας, ελπίδας και συνέχισης του αγώνα για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE