ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: ‘Έλεος’ - Αγανάκτηση στην αίθουσα του Δικαστηρίου με την τροπή της υπόθεσης

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: ‘Έλεος’ - Αγανάκτηση στην αίθουσα του Δικαστηρίου με την τροπή της υπόθεσης

Αγανάκτηση και έντονη δυσφορία είναι το κλίμα που επικρατεί εντός της Δικαστικής αίθουσας στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σέργιου.  

Της Γεωργίας Παππούτα

Στην δικάσιμο της Τετάρτης (22/05), κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Γιάννης Κοφτερός, ο οποίος εργάζεται στο Νομικό Τμήμα της ΜΤΝ. Αφού πρώτα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή και του Λευτέρη Σολωμού, ζήτησαν χρόνο και κατ’ επέκταση αναβολή της δικάσιμου για να προετοιμαστούν για την αντεξέταση του μάρτυρα.

Το κλίμα άρχισε να γίνεται φορτικό με έντονο το συναίσθημα δυσανασχέτησης από πλευράς συγγενών των θυμάτων, συγγενών των κατηγορουμένων, της Κατηγορούσας Αρχής αλλά και από τους ίδιους τους Δικαστές, αφού σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν εμπειρογνωμοσύνη σε δικαστικές διαδικασίες, η αναβολή των ακροάσεων είναι ένα συχνό φαινόμενο στην εν λόγω υπόθεση και τις περισσότερες φορές για λόγους που θα μπορούσαν να είχαν συντονιστεί καλύτερα. “Έλεος”, “όι πάλε”, “απίστευτο” είναι μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν εντός της αίθουσας, με την Κατηγορούσα Αρχή να φέρει ένσταση στην αναβολή.   

Ωστόσο το αίτημα αναβολής εν τέλει εγκρίθηκε, ενώ ο Δικαστής του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, Χ. Πογιατζής, δεν είναι λίγες οι φορές που ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης να συνεννοούνται καλύτερα με την Κατηγορούσα Αρχή, αλλά και να είναι πιο σύντομοι στις αντεξετάσεις τους, οι οποίες είναι πολύωρες ακόμη και επαναλαμβανόμενες.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση εκδικάζεται από τον Ιούνιο 2018 και σχεδόν ένα χρόνο μετά οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και των κατηγορουμένων παραμένουν στην αναμονή επιβολής της δικαιοσύνης, δίνοντας σε κάθε δικάσιμο την παρουσία τους στην αίθουσα.

Θυμίζουμε ότι η Σάρα Σιαμς απαλλάχτηκε απ΄ όλες τις κατηγορίες σε σχέση με το διπλό φονικό και της επιβλήθηκε τετραετή ποινή φυλάκισης μόνο για συνωμοσία προς διάπραξη ληστείας, τον Φεβρουάριο 2019. Πλέον, αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας. 

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση εξακολουθούν να είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος που αντιμετωπίζουν από κοινού επτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top