ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιμανδρίτης Ευμένιος: «Ένας παπάς πρέπει να είναι γεφύρι για να πατά ο άνθρωπος πάνω του» - VIDEO

Αρχιμανδρίτης Ευμένιος: «Ένας παπάς πρέπει να είναι γεφύρι για να πατά ο άνθρωπος πάνω του» - VIDEO

Καλεσμένος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha Κύπρου, «Alpha Ενημέρωση», βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 25/07 ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος.

Ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος υποψήφιος για τον μητροπολιτικό θρόνο Κιτίου, μίλησε για το όραμά του και τις θέσεις του, μόλις λίγα 24ωρα πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, έθιξε θέματα της κοινωνίας του νησιού μας όπως επίσης και ζητήματα που ταλανίζουν τη Εκκλησία μας.

Ο Αρχιμανδρίτης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, για τον σεβασμό όπως και την εκτίμηση που τρέφει γι’ αυτόν.

Ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος μίλησε για τη μάστιγα των ναρκωτικών και μερίδα της νεολαίας που είναι μακριά από την Εκκλησία, τονίζοντας πως πρέπει η Εκκλησία να βρίσκεται κοντά στη νεολαία και στους πονεμένους.

Αναφερόμενος στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, είπε πως «όπως ο κάθε πατέρας δεν ξεχωρίζει ένα παιδί του τόσο και ο Ουράνιος Πατέρας που δεν έχει ούτε μικρότητες ούτε αδυναμίες. Όμως ο Θεός πάντοτε καλεί τον άνθρωπο να ζει ένθεα».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «η Εκκλησία δεν διαχωρίζει, η Εκκλησία δεν βάζει ταμπέλες, η Εκκλησία είναι ο οδοδείκτης, δείχνει την οδό της Σωτηρίας, δείχνει πώς θα πορευτεί ο άνθρωπος για να κληρονομήσει τη Βασιλεία των Ουρανών. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο αρσενικό και θηλυκό. Δημιούργησε τις σχέσεις και τις ευλόγησε. Από εκεί και πέρα υπάρχει ελευθερία στον κάθε άνθρωπο, ελευθερία των πράξεων, αλλά και ο κάθε ένας είναι υπόλογος και των πράξεων του ανάλογα με ό,τι κάνουμε ανάλογα απολαμβάνουμε».

Όσον αφορά στο θέμα των αμβλώσεων, ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, διερωτήθηκε πού πάνε τα δικαιώματα του παιδιού που βρίσκεται μέσα στην μήτρα της μάνας, επειδή δεν μπορεί να εκφραστεί δεν έχει δικαίωμα στη ζωή αφού η γυναίκα έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το δικό της σώμα;

«Ένας πατέρας έχει ένα παιδάκι και σε κάποια στιγμή στο παιδάκι έρχεται ένα αναπάντεχο και ασθενεί από μία ασθένεια ανίατη. Πρέπει να σκοτώσει το παιδάκι; Πρέπει να το τεμαχίσει; Πρέπει να το δολοφονήσει; Και επειδή δεν το βλέπω το παιδί και είναι στην μήτρα της μάνας πρέπει να κάνω έκτρωση; Γιατί να μην του δώσω το δικαίωμα να ζήσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος.

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, ο Αρχιμανδρίτης είπε πως πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί για το έργο και τις θέσεις κάποιου υποψηφίου.

Μια προεκλογική που τον πλήγωσε, όπως είπε ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, καθώς υπήρξαν κόντρες, αθέμιτες πρακτικές και πολλά άλλα.

«Και διερωτώμαι εγώ τόσα χρόνια μέσα στην εκκλησία και στενοχωρούμαι για όλα αυτά που έχουν γίνει, φανταστείτε ο κόσμος που είναι εκτός εκκλησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για τον μητροπολιτικό θρόνο Κιτίου.

«Αυτό που πρέπει να μην ξεχνούμε είναι ότι οι κληρικοί ανήκουμε στον αμπελώνα του Κυρίου μας, κληθήκαμε για να δουλέψουμε, να αναλωθούμε για να υπηρετήσουμε τον λαό. Ένας παπάς πρέπει να είναι γεφύρι για να πατά ο άνθρωπος πάνω του», τόνισε.

«Τόσα χρόνια κληρικός δεν έχω πάει σε μια εκκλησία να λειτουργήσω. Όταν ρωτήθηκε ένας ιερέας να έρθω να λειτουργήσουμε μαζί. Είπε όχι έχουμε εντολή να μην αφήσουμε να πάει σε εκκλησία ο πάτερ Ευμένιος. Αυτά ειπώθηκαν από την ομάδα στήριξης. Έχουμε δει πανό στα προπύλαια των εκκλησιών. Εμείς δεν έχουμε βάλει ούτε ένα πανό. Άνθρωποί κάνουν προεκλογική από την ωραία πύλη», είπε ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξής του:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top