ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το θέμα των Βαρωσίων μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς»

«Το θέμα των Βαρωσίων μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμαχία πολιτών, σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την άμεση σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά:

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό είναι ραγδαίες και πρωτόγνωρες. Η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα των Βαρωσίων μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δηλώνει ότι ο Πρόεδρος της Κ.Δ στηρίζει τα δυο κράτη, η Ε.Ε παίρνει μέτρα κατώτερα των συνθηκών εναντίον της Τουρκίας και την ίδια στιγμή μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση 9 Αυγούστου με τον κ. Ακιντζί και ακολούθως τον Σεπτέμβριο θα παρακαθήσουν σε τριμερή συνάντηση.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, οι πολιτικές ηγεσίες (εξαιρουμένου της σύσκεψης αρχηγών για την πρόταση Ακιντζί) βρίσκονται στο σκοτάδι, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς συνδιαβούλευση.

Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει την ευθύνη για την εξασφάλιση της εθνικής ενότητας και συναίνεσης. Έχει την ευθύνη για διαβούλευση με όλους ώστε να σχεδιαστεί έστω και τώρα η βέλτιστη στρατηγική που θα μας βγάλει από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αναμένουμε άμεσα σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου. Αναμένουμε σύγκληση μιας ειδικής πολύωρης  συνεδρίας για εις βάθος μελέτης των σεναρίων και των ενδεχόμενων κινήσεων της Τουρκίας έτσι ώστε να διαμορφωθούν προληπτικά μέτρα αποτροπής της δημιουργίας νέων τετελεσμένων.

Γραφείο Τύπου

 

Συμμαχίας Πολιτών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top