ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα πάρκα παραδόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην πόλη της Πάφου

Έντεκα πάρκα παραδόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην πόλη της Πάφου

Η πράσινη και καθαρή πόλη αποτελεί για το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου θέμα υψίστης σημασίας και αμέσου προτεραιότητας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Καθαριότητας και Πρασίνου του Δ. Πάφου Γιώργο Δημητριάδη, ο οποίος σημείωσε πως η πόλη της Πάφου φιλοξενεί συνολικά 16 πάρκα με παιδότοπο εκ των οποίων τα 11 παραδόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια .


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η σύσταση ειδικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα πρασίνου και η άμεση ενίσχυση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, της υπηρεσίας έδειξαν εξ’ αρχής τις προθέσεις της Τοπικής Αρχής και κατέδειξαν τους στόχους της.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως στην Πάφο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παραδοθεί 10- 11 πάρκα με παιδότοπο, ενώ συνολικά στην πόλη υπάρχουν 15-16 πάρκα με παιδότοπο.

Σε σχέση με τους χώρους πρασίνου στον Δήμο Πάφου ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως υπάρχουν περίπου 480 χώροι πρασίνου οι οποίοι κυμαίνονται από 70m2 έως και χιλιάδες m2.

Το φαινόμενο αυτό με τον μεγάλο αριθμό χώρων πρασίνου, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Κύπρο λόγω των διαχωρισμών οικοπέδων και τη διάσπαρτη οριοθέτηση των χώρων πρασίνου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Πάφου, όπως εξήγησε, αδυνατούν να διατηρήσουν όλους αυτούς τους χώρους πρασίνου στο κατάλληλο επίπεδο καθαριότητας και φροντίδας.

Η Πάφος συνέχισε, έχει ανάγκη τουλάχιστο 20 πάρκα με παιδότοπο και πρόθεση μας είναι σύντομα, όπως είπε, “ να προχωρήσουμε στην δημιουργία νέων τέτοιων χώρων”. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Πάφου προχωρά, όπως είπε,  άμεσα στην δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου στην Κύπρο στο γνωστό `άλσος της Πεμπές`.

Στο πάρκο αυτό θα υπάρχει σύγχρονος παιδότοπος, χώροι άθλησης κ.λπ., συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις δενδροφυτεύσεις ο κ. Δημητριάδης είπε πως σε συνεργασία με συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, και σχολεία ο Δ. Πάφου δίνει την δυνατότητα για "υιοθεσία" αυτών των χώρων πρασίνου. Πρόκειται, σημείωσε, για εθελοντική προσφορά των οργανωμένων συνόλων που επιθυμούν να αναλάβουν τις εργασίες συντήρησης και φροντίδας χώρων πρασίνου σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου.

Αναφερόμενος στις σημαντικότερες παρεμβάσεις στον τομέα πρασίνου ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στον εμπλουτισμό και την επέκταση των χώρων πρασίνου στις συνοικίες με μικρές αλλά πυκνές και καλαίσθητες παρεμβάσεις, αλλά και στη διαρκή συντήρηση, εμπλουτισμό και ανανέωση των υφιστάμενων πάρκων και χώρων πρασίνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top