ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΑ: Πληροφορίες ότι επεστήθη η προσοχή σε μέλη της Αστυνομίας για ποινικό αδίκημα – Δεν γνωρίζει ο Πασχαλίδης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΑ: Πληροφορίες ότι επεστήθη η προσοχή σε μέλη της Αστυνομίας για ποινικό αδίκημα – Δεν γνωρίζει ο Πασχαλίδης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μέλη της αστυνομικής δύναμης από τα οποία λήφθηκαν καταθέσεις στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για την υπόθεση Μεταξά, επεστήθη η προσοχή στο νόμο και συγκεκριμένα στο αδίκημα που αφορά την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι πληροφορίες θέλουν τα μέλη της αστυνομικής δύναμης ελέγχονται για ενδεχόμενη αμέλεια καθήκοντος σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων ελλειπόντων προσώπων που αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν θύματα του Κύπριου κατά συρροήν δολοφόνου.

Αν και σε μια έρευνα/εξέταση το να εφιστάται η προσοχή στον νόμο ενός ατόμου που καλείται να καταθέσει για υπό διερεύνηση αδίκημα δεν είναι πρωτοφανές, εντούτοις οι πιο πάνω πληροφορίες έχουν σχολιαστεί αρκετά σε αστυνομικούς κύκλους.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διόρισε τρεις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής/πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό εντός του τρέχοντος μήνα, η ομάδα των ποινικών νακριτών ενισχύθηκε.

Το ThemaOnline επικοινώνησε εντός της ημέρας (27/09) με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέα Πασχαλίδη και του ζήτησε να σχολιάσει τις εν λόγω πληροφορίες.

Ο κ. Πασχαλίδης από τη Γαλλία όπου βρίσκεται (είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας) δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν έχει επιστηθεί η προσοχή μελών της αστυνομικής δύναμης στον νόμο από τους ποινικούς ανακριτές.

Σε νέο ερώτημά μας, απάντησε πως παρά το γεγονός ότι είναι επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, δεν κρίνει ο ίδιος για τις ενέργειες που θα γίνουν στο πλαίσιο μιας διερεύνησης και είναι στην ευχέρεια των ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν να κρίνουν πώς θα χειριστούν την υπόθεση.

Κατέληξε λέγοντάς ότι οι ποινικοί ανακριτές θα ολοκληρώσουν το έργο τους στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε μετά τη νέα παράταση, περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top