ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίδης: Hγετικός ο ρόλος της Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης

Κασουλίδης: Hγετικός ο ρόλος της Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δηλώνει ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περιφερειακή αγορά ενέργειας, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης.

Σε συνέντευξη, που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας "Cyprus Weekly", o κ. Κασουλίδης τονίζει ότι η γεωγραφική θέση έχει τη δική της σημασία και σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο σημαντική και από την ίδια την ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι η ανεύρεση υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή θα μπορούσε αναμφίβολα να μετατρέψει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο, με σημαντικό το ρόλο της Κύπρου, στο κέντρο της ανατολικής Μεσογείου.

"Πάντως", καταλήγει, "αυτός ο ρόλος θα μπορούσε να ενισχυθεί, αν εντοπίζονταν μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top