ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Κεττής για αυξημένα κρούσματα: ‘ Καμία πυρκαγιά δεν είναι αθώα’ – Έκκληση προς το κοινό

Ανδρέας Κεττής για αυξημένα κρούσματα: ‘ Καμία πυρκαγιά δεν είναι αθώα’ – Έκκληση προς το κοινό

Καθημερινά ξεσπούν νέες εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο. Αριθμοί ρεκόρ που φτάνουν μέχρι και τα 15 μέτωπα φωτιάς μέσα σε μια μέρα. Αριθμοί που προκαλούν θυμό προς αυτούς που δεν βάζουν μυαλό που για να καθαρίσουν την αυλή τους, βάζουν σε κίνδυνο δασώδεις περιοχές.

Του Ανδρέα Πογιατζή 

Μιλήσαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδέα Κεττή, για να μας εξηγήσει το τι συμβαίνει και ξεσπούν τόσα πολλά μέτωπα τον τελευταίο μήνα, διότι όσο ανυποψίαστος και να είναι κάποιος  δεν μπορεί να μην παρατηρήσει σκοπιμότητα στις 15 εστίες μέσα σε μια μέρα

Ο κ. Κεττής μας είπε αρχικά πως "καμία πυρκαγιά δεν είναι αθώα". "Όντως τον τελευταίο μήνα οι κλίσεις που δεχθήκαμε ήταν πάρα πολλές. Καθημερινά έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές εστίες πυρκαγιάς που συνήθως μαίνονται την ίδια ώρα".

Σχετικά με το αν υπάρχουν σκοπιμότητες και το αν διερευνάται η περίπτωση εμπρησμών,  ο κ. Κέττής μας είπε πως "δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό τώρα και πως πολύ πιθανόν κάποιες από αυτές τις εστίες να τέθηκαν κακόβουλα".

Συνέχισε λέγοντας πως βρισκόμαστε σε περίοδο καψαλίσματος ξερών χόρτων και πολλοί είναι αυτοί που δεν ακούν τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής και δεν θορυβούνται από τα βαριά πρόστιμα που που επιβάλονται.

Κληθείς να σχολιάσει το έργο της Πυροσβεστικής κάτω από τέτοιες συνθήκες, (πολλά μέτωπα να μαίνονται ταυτόχρονα), ο κ. Κεττής μας είπε πως "η Πυροσβεστική τελεί το έργο της κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όμως πάντα καταφέρνει να περιορίζει την πυρκαγιά στα αρχικά της στάδια, από εκεί που ξεκίνησε δηλαδή, και μετά όταν την κρατά υπό έλεγχο την αντιμετωπίζει".

Τέλος απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να συμμορφώνεται με τους κανόνες, να μην προβαίνει σε καψαλίσματα, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά  και πως «δεν σημαίνει πως επειδή έβρεξε μια φορά, μπήκαμε στον χειμώνα, ο κίνδυνος είναι ακόμα πολύ μεγάλος».

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να προστατέψουμε την Κύπρο και τον φυσικό της πλούτο. Αν δούμε φωτιά κάπου ή ακόμα και καπνό να καλέσουμε αμέσως την Πυροσβεστική για να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top