ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Γεωργίας: Ετήσιες ποσοστώσεις 169 τόνων ερυθρού τόνου και 54 τόνων ξιφία για το 2020 στην Κύπρο

Υπουργός Γεωργίας: Ετήσιες ποσοστώσεις 169 τόνων ερυθρού τόνου και 54 τόνων ξιφία για το 2020 στην Κύπρο

Ετήσιες ποσοστώσεις 169 τόνων ερυθρού τόνου και 54 τόνων ξιφία, σε σύγκριση με 153 και 55 τόνους αντίστοιχα, που είχαν εγκριθεί για το 2019, εγκρίθηκαν για την Κύπρο από το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ για το έτος 2020, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, μέσα από τη συμφωνία που επετεύχθη στο Συμβούλιο για τις αλιευτικές δυνατότητες "μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, διασφαλίζονται και τα αποθέματα ψαριών που αλιεύονται από την Κύπρο".
 
Ο Υπουργός επισημαίνει ότι, "τόσο ο ερυθρός τόνος όσο και ο ξιφίας αποτελούν σημαντικά είδη αλίευσης, με υψηλή οικονομική αξία, στα οποία στοχεύει η πολυδύναμη αλιεία της Κύπρου". Σημειώνεται δε ότι "η κατανομή σε ευρωπαϊκό επίπεδο των αλιευτικών ποσοστώσεων των δυο αυτών ειδών έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία" και "ειδικότερα για τον ξιφία, διεξάγονται επιστημονικές μελέτες σε σχέση με τη συνολική κατάσταση των αποθεμάτων στη Μεσόγειο, στη βάση των οποίων η ΕΕ θα κληθεί να λάβει, σε μεταγενέστερο στάδιο, αποφάσεις".
 
Σε σχέση με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), έτερο θέμα που συζητήθηκε στο Συμβούλιο, ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε "στη σημασία διατήρησης του ύψους του Προϋπολογισμού της νέας ΚΑΠ, τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα, ιδιαίτερα ενόψει της ανάγκης επίτευξης πιο φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων" και παράλληλα, υποστήριξε "την καθιέρωση κανόνων που να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες των μικροκαλλιεργητών και επανέλαβε την πάγια θέση της Κύπρου αναφορικά με την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών τόσο για τους αγρότες όσο και για τις κρατικές υπηρεσίες".
 
Σημειώνεται ότι ο Κώστας Καδής υποστήριξε, επίσης, "την πρωτοβουλία της Γαλλίας για την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στη σήμανση της προέλευσης προϊόντων διατροφής". "Η ένδειξη της χώρας καταγωγής ή του τόπου προέλευσης του προϊόντος", σημείωσε ο Υπουργός, "θα βοηθήσει στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και στη διαμόρφωση μιας αλυσίδας τοπικής παραγωγής και κατανάλωσης, η οποία μπορεί να είναι έμμεσα υποβοηθητική και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής". Στο πλαίσιο αυτό, ανέδειξε και "την προσπάθεια που γίνεται σε εθνικό επίπεδο, για την καθιέρωση του σήματος κυπριακών προϊόντων".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top