Πρόεδρος ΚΣΣΕ: Το 2020, τα παιδιά στην Ευρώπη πρέπει να λάβουν την προστασία και την υποστήριξη που χρειάζονται

Πρόεδρος ΚΣΣΕ: Το 2020, τα παιδιά στην Ευρώπη πρέπει να λάβουν την προστασία και την υποστήριξη που χρειάζονται

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της για το 2020 από το Στρασβούργο, η πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Liliane Maury Pasquier, είναι αφιερωμένο στην προστασία και την υποστήριξη των παιδιών σ’ όλη την Ευρώπη.

 

Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τα παιδιά μέσα από το πρίσμα των προβλημάτων και θα πρέπει να τα δούμε ως μέρος της λύσης, αναφέρει η Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, υπογραμμίζοντας ότι:
-« Κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να μας βοηθήσει να κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Τα παιδιά που έχουν υποφέρει έχουν την πρώτη εμπειρία των προβλημάτων και έχουν την καλύτερη κατανόηση του τι πρέπει να γίνει. Το αν αυτή η εμπειρία τα αφήνει απογοητευμένα και επιρρεπή σε περαιτέρω βλάβες, εξαρτάται από μας για το πώς θα τ’ αντιμετωπίσουμε» 

Ελπίζω ότι το 2020 τα παιδιά στην Ευρώπη θα λάβουν την προστασία και την υποστήριξη που χρειάζονται και αξίζουν και ελπίζω επίσης ότι αυτό θα ανάψει τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και θα δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, κατέληξε.

Κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση, για το τι έγινε το 2019 σχετικά με την προστασία των παιδιών, η Πρόεδρος υποστήριξε ότι, ένα από τα κυριότερα σημεία του 2019 ήταν το έργο που αναλήφθηκε σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού στο πλαίσιο της 30ής επετείου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού επικυρώθηκε από όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ, η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση, γνωστή και ως "Σύμβαση του Λανζαρότε", έχει υπογραφεί από όλα τα κράτη μέλη, ενώ μόνο δύο επικυρώσεις εξακολουθούν να εκκρεμούν.

Παράλληλα με αυτές τις επικυρώσεις, η στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα του παιδιού ήταν επιτυχής στην ενσωμάτωση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλους τους τομείς της εργασίας μας. Επιπλέον, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση έχει δώσει προτεραιότητα στη στήριξη της ανάπτυξης αυτών των προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της πρακτικής εφαρμογής τους στα κράτη μέλη, μέσω τακτικών συζητήσεων και εκθέσεων επί θεμάτων επικαιρότητας.
Ωστόσο, υπογράμμισε, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις. Είναι απλά απαράδεκτο το γεγονός ότι τα μισά από τα παιδιά υποφέρουν παγκοσμίως από τη βία κάθε χρόνο. Είναι απλά απαράδεκτο το γεγονός ότι το ένα τέταρτο των παιδιών στην Ευρώπη ζει σε συνθήκες φτώχειας. Είναι σαφές ότι δεν κάνουμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τη στέρηση και την κατάχρηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE