ΔΙΕΘΝΗ

Στο Λονδίνο ο Τατάρ για επαφές και προώθηση σχέσεων μετά το Brexit

Στο Λονδίνο ο Τατάρ για επαφές και προώθηση σχέσεων μετά το Brexit

Στη Βρετανία δεν συζητείται πλέον η επανένωση της Κύπρου, ακόμα και η λέξη δεν ακούγεται, ανέφερε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ στον διευθυντή της εφημερίδας Κίπρις ποστασί στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται για διάφορες επαφές.

Όπως γράφει ο Ρασίχ Ρεσιάτ στην Κίπρις ποστασί σήμερα, ο κ. Τατάρ τού ανέφερε ότι πλέον όλοι βλέπουν σήμερα τις πραγματικότητες, λέγοντας πως έμαθε ότι στο μανιφέστο των Συντηρητικών στη Βρετανία γίνεται αναφορά σε δύο χωριστά κράτη και πλέον το παιχνίδι και οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει.
 
Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι είχε συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο και Βουλευτή του κόμματος των Συντηρητικών και πρώην Υπουργό Ευρώπης, σερ Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, που έχει – όπως είπε – καλές σχέσεις με την τουρκική κοινότητα στη Βρετανία και του εξέφρασε τις προσδοκίες της τ/κ κοινότητας από την βρετανική κυβέρνηση μετά το Brexit και πως αναμένουν περισσότερη στήριξη. Του είπε επίσης ότι θα εργαστούν για μια λύση βασισμένη στις πραγματικότητες στην Κύπρο. «Είχαμε θετική ανταπόκριση».
 
Στη συνέχεια ο κ. Τατάρ είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος των Συντηρητικών και υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις, Paul Scully και αργότερα με τον επί 37 χρόνια μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, σερ David Amess.Με τους δύο, είπε, συζήτησαν το Κυπριακό και τις προοπτικές μετά το Brexit.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, μαζί με τους Τ/κ που μένουν στην Βρετανία, προβαίνουν σε διάφορες ενέργειας για διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και για το θέμα των απευθείας πτήσεων.
 
«Βλέπω ότι μετά το Brexit, η αγγλική κυβέρνηση και το κόμμα της αντιπολίτευσης θα δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον και κατανόηση προς τους Τ/κ. Εμείς εργαζόμαστε μόνο για τον λαό μας. Δεν έχουμε κανένα ντέρτι για τους Ε/κ. Συνεχίζουμε στο δρόμο μας σαν να είμαστε μια αναγνωρισμένη κυβέρνηση», είπε.
 
Οι Βρετανοί τους βλέπουν με συμπάθεια και αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν δυσκολίες, δεν είναι όπως παλιά, δεν περνά πια ούτε η φράση ενωμένη Κύπρος και επανένωση, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ. «Ο Μπόρις Τζόνσον που ήταν και στο Κραν Μοντάνα είπε ‘χειριστείτε τις απευθείας πτήσεις’. Και οι Βρετανοί λένε ότι πρέπει να τύχει διαπραγμάτευσης ο διαχωρισμός», υποστήριξε, επίσης.
 
Μελέτησε, συνέχισε, το μανιφέστο των Συντηρητικών και βρήκε ενδιαφέροντα πράγματα όπως ότι γίνεται αναφορά σε δύο κράτη στην Κύπρο.
 
Αναφέρεται επίσης ότι ο Ερσίν Τατάρ, 38 χρόνια αφότου αποφοίτησε, επισκέφθηκε και το πανεπιστήμιο του Cambridge, ενώ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της πόλης, ανταλλάσσοντας τιμητικές πλακέτες.
 
Συναντήθηκε επίσης με τον Τούρκο Πρέσβη στο Λονδίνο, Ουμίτ Γιαλτσίν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top