Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε νέες απώλειες - Ελληνικό 'βέτο' στο ΝΑΤΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε νέες απώλειες - Ελληνικό 'βέτο' στο ΝΑΤΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νέες απώλειες για τον τουρκικό στρατό στην επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ, μετά από πλήγματα που δέχθηκαν από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Γύρω στις 22:15 το βράδυ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter τον θάνατο ενός στρατιώτη και τον τραυματισμό ακόμη δυο.

«Στην προσπάθεια για κατάπαυση πυρός, ένας από τους ηρωικούς οπλίτες μας έγινε μάρτυρας και δυο άλλοι ηρωικοί οπλίτες μας τραυματίστηκαν σε επίθεση πυροβολικού από το καθεστώς, στις μονάδες μας στην περιοχή του Ιντλίμπ. Οι στόχοι του καθεστώτος συνεχίζουν να είναι υπό επίθεση», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ «Το Βήμα», η Αθήνα άσκησε βέτο στο κείμενο δήλωσης που ετοιμαζόταν να εκδοθεί από το ΝΑΤΟ ως στήριξη της Άγκυρας μετά από την επίθεση εναντίον τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 στρατιώτες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε τη σχετική εντολή προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Συμμαχία, όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) σε επίπεδο Αναπληρωτών Μονίμων Αντιπροσώπων είχε συμφωνηθεί ένα κείμενο δήλωσης στο οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί η ελληνική πρόταση για αναφορά στον σεβασμό της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό Προσφυγικό, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2016.

Το ελληνικό αίτημα είχε συναντήσει σφοδρές αντιστάσεις από σειρά χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, αλλά επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε ζητήσει, δια του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την ενεργοποίηση της διαδικασίας πολιτικών διαβουλεύσεων που προβλέπει το Άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Ως ένα από τα σημαντικότερα άτυπα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τη σημερινή άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στο Άλντεν Μπίσεν, στο Βέλγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ότι προσέρχεται με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και με στόχο τη λήψη αποφάσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE