ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές πρώτο θέμα στον Κυπριακό Τύπο

Οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές πρώτο θέμα στον Κυπριακό Τύπο

Οι μεταναστευτικές ροές σε Ελλάδα και Κύπρο, η στάση του Τούρκου Προέδρου και η αντιμετώπιση του θέματος από την ΕΕ κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού, η παραπομπή σε δίκη του 55χρονου για το συμβάν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ο κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές και το ποσοστό ανεργίας.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» γράφει στο κύριο θέμα της ότι κάνοντας πράξη τις απειλές του ο Τούρκος Πρόεδρος άρχισε να στέλνει χιλιάδες μετανάστες σε Ελλάδα και Κύπρο, δημιουργώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις στις δύο αυτές χώρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 40 άτομα είναι υπό περιορισμό στην Κύπρο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Επίσης αναφέρει ότι η ανεργία μειώθηκε στο 6% τον Ιανουάριο.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Στατιστικώς ακίνδυνος ο κορωνοϊός για Κύπρο» και γράφει ότι βεβιασμένη και χωρίς ανάλυση και εκτίμηση κινδύνου ήταν η απόφαση για τα οδοφράγματα. Επίσης γράφει ότι κοντά στις 350 αφίξεις μεταναστών-προσφύγων δέχτηκε η Κύπρος μέσα σε 72 ώρες. Αλλού αναφέρεται στη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το πρωτοσέλιδό του υπό τον τίτλο «Εκβιάζει με χιλιάδες θύματα» και γράφει ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ακήρυχτο πόλεμο από την Τουρκία η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες ως μια πολιορκητική μηχανή. Ακόμη λέει ότι στα χέρια της GRECO διαβίβασε ο Πρόεδρος της Βουλής τον προτεινόμενο κώδικα δεοντολογίας και ηθικής για τους βουλευτές. Επίσης γράφει ότι σε δίκη τον Απρίλιο παραπέμφθηκε ο 55χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε στρατιώτη στο οδόφραγμα της Λήδρας.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Άνθρωποι-πιόνια στα παιχνίδια των ισχυρών» αναφέρει στο κύριο θέμα της ότι ασήκωτες είναι οι ευθύνες και η υποκρισία της ΕΕ, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί και έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα, οι εκδρομές στην Ελλάδα θα γίνουν κανονικά, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας. Ακόμη γράφει ότι SOS εκπέμπει η κοινωνία των πολιτών για το περιβάλλον.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «’Μεγάλη ανησυχία’ για μεταναστευτικές ροές» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να πρόκειται για σχέδιο της Τουρκίας για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση εγγυάται εργασία και συνταξιοδοτική ασφάλιση με τη συνένωση των Δήμων. Επίσης αναφέρει ότι θεωρητικά, η πλειοψηφία των πολιτών ενδιαφέρεται για το περιβάλλον.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Φόβοι και ελπίδες για τουρισμό από τον ιό» και γράφει ότι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου ξενοδόχοι και άλλοι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας. Ακόμη, αναφέρεται σε κοινή δράση Κεντρικών Τραπεζών κατά του κορωνοϊού. Αλλού γράφει για θολό τοπίο για τη δεύτερη φάση για το ΓεΣΥ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top