ΥΓΕΙΑ

Eurostat: Στα 4,45 εκ. οι νοσηλευτές στην ΕΕ - Χαμηλό το μερίδιο νοσηλευτών στην Κύπρο

 Eurostat: Στα 4,45 εκ. οι νοσηλευτές στην ΕΕ - Χαμηλό το μερίδιο νοσηλευτών στην Κύπρο

Το 2019, απασχολούνταν 4,45 εκατομμύρια νοσηλευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (επαγγελματίες, βοηθοί νοσηλευτές και μαίες), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών (12 Μαΐου).

Αυτό αντιστοιχεί σε μισό εκατομμύριο περισσότεροι νοσηλευτές και μαίες το 2019 σε σύγκριση με το 2012, με σταθερή αύξηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το μερίδιο των νοσοκόμων και των μαιών στο συνολικό εργατικό δυναμικό ήταν 2,2% στην ΕΕ το 2019. Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία ξεχώρισε με μερίδιο 3,4%, ακολουθούμενη από τη Φινλανδία (3,0%), το Βέλγιο (2,9%) και την Ιρλανδία (2,8%).

Αντίθετα, 11 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ κατέγραψαν μερίδια 1,5% ή λιγότερο στη συνολική απασχόληση στη χώρα. Το χαμηλότερο μερίδιο ήταν 1,1%, καταγράφεται στη Βουλγαρία, ακολουθούμενη από τη Λετονία και το Λουξεμβούργο (από 1,2%), την Εσθονία, την Κύπρο και την Ουγγαρία (από 1,3%), την Ελλάδα και την Πολωνία (από 1,4%) καθώς και την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία (από 1,5%).

Σε απόλυτους αριθμούς, η Γερμανία κατέγραψε περίπου 1.458.000 νοσηλευτές και μαίες το 2019. Αυτό αντιστοιχούσε στο ένα τρίτο (33%) του συνόλου στην ΕΕ. Η Γαλλία με περίπου 656.000 νοσηλευτές και μαίες (15% της ΕΕ) και η Ιταλία με περίπου 411 000 (9%) κατέγραψαν επίσης υψηλούς αριθμούς.

Από το 2011 έως το 2019, ο αριθμός των νοσοκόμων και των μαιών στη Γερμανία και τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 147 000 και 125 000 αντίστοιχα, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός αυξήθηκε μόνο κατά 15 000 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε σχετικούς όρους, η Μάλτα (+0,7 εκατοστιαίες μονάδες), η Κροατία και η Πορτογαλία (και οι δύο +0,5 μονάδες) σημείωσαν την υψηλότερη αύξηση στα μερίδια νοσοκόμων στη συνολική απασχόληση μεταξύ 2011 και 2019. Αντιθέτως, η Ιρλανδία (-0,6 ποσοστιαίες μονάδες) κατέγραψε το υψηλότερο μείωση του ποσοστού των νοσηλευτών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο (- 0,5) και τη Βουλγαρία (-0,3).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top