ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισιόδοξος ο ΟΚΥπΥ ότι θα επιλυθούν τα θέματα των γιατρών και νοσηλευτών

Αισιόδοξος ο ΟΚΥπΥ ότι θα επιλυθούν τα θέματα των γιατρών και νοσηλευτών

Αισιοδοξία εκφράζει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν ύστερα από την επίσημη απόρριψη της οικονομικής πρότασης του Οργανισμού από τους κυβερνητικούς γιατρούς αλλά και του θέματος της στελέχωσης των νοσηλευτών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος της ημέρας θα επιλυθούν και τα δύο προβλήματα για να αφεθούμε στο να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα, όπως είναι η αναβάθμιση, η αναδιοργάνωση, ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων νοσηλευτηρίων ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά στο περιβάλλον ΓεΣΥ».

Σήμερα, ο ΟΚΥπΥ αναμένει τις γραπτές θέσεις των γιατρών. «Εμείς αναμένουμε σήμερα τις γραπτές θέσεις των συντεχνιών των κυβερνητικών γιατρών ούτως ώστε με την σειρά μας να απαντήσουμε γραπτώς, να δώσουμε όλες τις απαραίτητες επεξηγήσεις και διευκρινίσεις εκεί και όπου χρειάζεται», σημείωσε.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι ο Οργανισμός είναι στην διάθεση των συντεχνιών για να δώσει τις οποιεσδήποτε επεξηγήσεις και διευκρινίσεις για το σχέδιο κινήτρων που τους προτάθηκε και ευελπιστούμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει μια θετική κατάληξη.

Είπε ότι για τα επιμέρους θέματα που θέτουν οι συντεχνίες, όπως είναι οι δομές, η εκπαίδευση και άλλα, έχει συμφωνηθεί ότι θα συσταθούν επιτροπές και θα τεθούν χρονοδιαγράμματα ούτως ώστε να συζητηθούν όλα αυτά τα διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο και να εξευρεθεί η καταλληλότερη λύση.

Κληθείς να σχολιάσει ότι οι κυβερνητικοί γιατροί προειδοποιούν με λήψη μέτρων, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι εμείς ως Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας λέμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένας διάλογος.

«Είμαστε στην διάθεση των εκπροσώπων των συντεχνιών να επεξηγήσουμε με κάθε λεπτομέρεια την πρόταση που τους κατατέθηκε και ελπίζουμε ότι στο τέλος της ημέρας θα βρεθεί η χρυσή τομή και δεν θα υπάρχει λόγος για να ληφθούν τα οποιαδήποτε μέτρα, τα οποία έχουν εξαγγελθεί από τις συντεχνίες», πρόσθεσε.

Για το θέμα στελέχωσης των νοσηλευτών, ο κ. Χαριλάου είπε ότι συνεχίζεται ο διάλογος. «Έγινε η καταγραφή των αναγκών με την συμμετοχή των εκπροσώπων των συντεχνιών. Σήμερα θα γίνει μια συνάντηση η ώρα 2 και θα επεξηγηθεί το πλάνο στελέχωσης των νοσηλευτηρίων με νοσηλευτικό προσωπικό», συμπλήρωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top