ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης για Γιολίτη: Διαδέχεται δύο επιτυχημένους υπουργούς - Ο διορισμός της βασίστηκε στις γνώσεις, την επαγγελματική κατάρτιση και τις διακρίσεις της

Αναστασιάδης για Γιολίτη: Διαδέχεται δύο επιτυχημένους υπουργούς - Ο διορισμός της βασίστηκε στις γνώσεις, την επαγγελματική κατάρτιση και τις διακρίσεις της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αμέσως μετά την τελετή διαβεβαίωσης αναφέρθηκε ξεχωριστά στα δύο νέα πρόσωπα του Υπουργικού κάνοντας αναφορά για τον τρόπο επιλογής τους αλλά και το ‘βάρος‘ και τη σημαντικότητα των νέων καθηκόντων τους.

Ξεκινώντας από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη ο ΠτΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαδέχεται δύο πολύ επιτυχημένους υπουργούς τονίζοντας πως ο Ιωνάς Νικολάου κατά τη θητεία του είχε μια ευδόκιμη παρουσία ενώ άφησε τη σφραγίδα του στο σύστημα δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως το έργο του Ιωνά Νικολάου συνέχισε επάξια ο προκάτοχος της κυρίας Γιολίτη, Γιώργος Σαββίδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη ριζοσπαστική τους δράση αλλά και τις όποιες καινοτομίες εισήλθαν στον τομέα της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης κατά τις θητείες τους. Έκανε λόγο για τη σύσταση νέων δικαστηρίων, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους αλλά και την αύξηση των δικαστών.

Τόνισε χαρακτηριστικά τη σημασία της εισαγωγής της τεχνολογίας με την προσπάθεια ψηφιοποίησης των δικαστηρίων, υιοθέτηση αντικειμενικών κ αξιόπιστων κριτηρίων για πρόσληψη στην αστυνομία, την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος αλλά και την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παράλληλα με τη δημιουργία Αστυνομίας Ζώων.

Όσον αφορά την κυρία Γιολίτη ο ΠτΔ τόνισε πως η επιλογή της έγινε με βάση τις γνώσεις, την επαγγελματική της κατάρτιση αλλά και τις διακρίσεις που τη συνοδεύουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top