ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος προχώρησε σε βελτίωση του επενδυτικού προγράμματος, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης

Η Κύπρος προχώρησε σε βελτίωση του επενδυτικού προγράμματος, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης

Η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε διαδοχικές αλλαγές βελτίωσης  του ΚΕΠ, ενώ πριν από τρεις βδομάδες ψηφίστηκαν από τη Βουλή νέοι βελτιωτικοί κανονισμοί, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών σχολιάζοντας χθεσινό δημοσίευμα σε διεθνές ειδησεογραφικό μέσο για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ). 

«Με τις τελευταίες αλλαγές το Πρόγραμμα κατέστη πιο ισχυρό, αξιόπιστο και ταυτόχρονα πιο αυστηρό σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα άλλων χωρών», αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, προσθέτοντας ότι «εγείρονται ερωτηματικά για το χρονικό σημείο που το διεθνές ειδησεογραφικό μέσο επέλεξε για να δημοσιεύσει το ρεπορτάζ, σε συνδυασμό με τη μη παρουσίαση των πρόσφατων βελτιώσεων του νομικού πλαισίου».
 
Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρεται σε αξιολογήσεις που έγιναν βάσει του νομικού πλαισίου που ίσχυε τη δεδομένη χρονική στιγμή και κατά την οποία οι αιτούντες πληρούσαν όλα τα κριτήρια και παραπέμπει στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ημερομηνίας 23 Αυγούστου 2020, στην οποία σημειώνεται, όπως αναφέρει, ότι «΄για τα συγκεκριμένα άτομα είχε εξασφαλιστεί η συγκατάθεση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς΄».
 
«Είναι πρόδηλο ότι οι αναφορές έχουν στόχο να πλήξουν την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό και κατ’ επέκταση την κυπριακή οικονομία», αναφέρει και προσθέτει ότι «οι κανόνες που διέπουν το επενδυτικό σχέδιο της Κύπρου είναι πλέον πιο αυστηροί από αυτούς που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ενώ σημειώνει πως 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούν παρόμοια προγράμματα.
 
Επιπλέον, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών αναφέρει ότι «επίσημες έρευνες και στατιστικές καταδεικνύουν ότι το ΚΕΠ είχε τα τελευταία χρόνια καταλυτική  συνεισφορά στη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας σε πολλούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, στην αύξηση των εσόδων του κράτους και στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ευρύτερα».

Προσθέτει ότι «μεσούσης της πανδημίας η κυπριακή οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες σημαντικές προκλήσεις».
 
«Η συμβολή του ΚΕΠ θα είναι καθοριστική και στη νέα προσπάθεια που θα καταβληθεί για ανάκαμψη της οικονομίας, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κύπρο και τους πολίτες της. Η προστασία και η θωράκισή του είναι εκ των ων ουκ άνευ», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top