ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων από το COVID-19, εξελίξεις σε ΠΟΥ, Αυστρία , Ολλανδία

Συνεχίζεται η καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων από το COVID-19, εξελίξεις σε ΠΟΥ, Αυστρία , Ολλανδία

Στην Ιταλία καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 953 κρούσματα κορωνοϊού και σημειώθηκαν τέσσερις θάνατοι, ενώ στην Ισπανία διαγνώστηκαν 2.060 κρούσματα όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 24/8

 
Επιπρόσθετα, ο ΠΟΥ είναι επιφυλακτικός για τη χρήση πλάσματος ασθενών που ανάρρωσαν για τη θεραπεία του COVID-19, στην Αυστρία είναι υψηλός ο άγνωστος αριθμός των μολυσμένων ταξιδιωτών που επιστρέφουν από το εξωτερικό.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, στις διακοπές του το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας ξεχνά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
 
Ιταλία
 
Τα κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία είναι 953, και τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
 
Χθες τα κρούσματα ήταν 1.210, με επτά νεκρούς. Πρέπει να τονιστεί, όμως, ότι είχαν γίνει περισσότερα τεστ για την ανίχνευση του ιού. Συνολικά 65 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, τέσσερις ασθενείς λιγότεροι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.
 
Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα σήμερα είναι εκείνες του Λατίου (με πρωτεύουσα την Ρώμη), του Βένετο, της ευρύτερης περιοχής της Μπολόνιας και του Μιλάνου. 
 
Ισπανία
 
Στην Ισπανία διαγνώστηκαν 2.060 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αριθμός χαμηλότερος σε σχέση με τα επίπεδα που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος ωστόσο αυξάνει σε 405.436 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.   
 
Τρεις άνθρωποι πέθαναν από τον ιό το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο επταήμερος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 97, σύμφωνα με το υπουργείο, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 28.872.
 
Οι μολύνσεις αυξήθηκαν απότομα από τότε που η Ισπανία ήρε την τρίμηνη αυστηρή καραντίνα της στα τέλη Ιουνίου, αλλά οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με αυτούς που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας στα τέλη Μαρτίου.
 
Τα τελευταία αυτά στοιχεία μπορεί να τροποποιηθούν μελλοντικά καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επικαιροποιούνται αναδρομικά. 
 
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα επιφυλάξεις για την έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από το COVID-19 για τη θεραπεία νοσούντων, λέγοντας πως οι αποδείξεις [ότι είναι αποτελεσματική] παραμένουν "χαμηλής ποιότητας", αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν επείγουσα έγκριση για τέτοιες θεραπείες.
 
Η Σουμία Σουαμινάταν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, δήλωσε πως μόνο λίγες κλινικές δοκιμές πλάσματος ασθενών που ανάρρωσαν έχουν παραγάγει αποτελέσματα, και οι αποδείξεις, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν είναι αρκετά πειστικές ώστε να εγκριθεί πέρα από τη χρήση του ως πειραματική θεραπεία. Αν και λίγες δοκιμές έχουν δείξει κάποιο όφελος, είπε, ήταν περιορισμένες και τα δεδομένα τους, μέχρι τώρα, ασαφή.
 
"Προς το παρόν, υπάρχουν ακόμα πολύ χαμηλής ποιότητας αποδείξεις" είπε η Σουαμινάταν σε συνέντευξη Τύπου. "κρα συστήνουμε το πλάσμα ασθενών που ανάρρωσαν να παραμείνει πειραματική θεραπεία, να συνεχίσει να αποτιμάται σε καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές."
 
Αυστρία
 
Το Επιτελείο Αντιμετώπισης Κρίσεων στη Βιέννη προειδοποιεί σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι οι παραθεριστές που επέστρεψαν από την Κροατία θα μπορούσαν να διαδώσουν μαζικά τον κορωνοϊό, καθώς ο αριθμός  εκείνων που επιστρέφουν και που είναι θετικοί χωρίς συμπτώματα είναι υψηλός, όπως έδειξαν τα διενεργηθέντα τεστ.
 
Σύμφωνα με το Επιτελείο, την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 4.696 ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Κροατία επωφελήθηκαν από τη δωρεάν προσφορά τεστ στο Στάδιο Έρνστ Χάπελ της Βιέννης. 
 
Από αυτά, 4.107 ευρήματα έχουν ήδη αξιολογηθεί: 4.036 υπήρξαν αρνητικά, 71 ήταν θετικά, ενώ το αποτέλεσμα 589 ευρημάτων εκκρεμεί ακόμη, και όπως τονίστηκε,  οι περιπτώσεις δεν θα είχαν ανακαλυφθεί χωρίς τα τεστ, επειδή ήταν ασυμπτωματικές.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο επιπολασμός, δηλαδή ο δείκτης για τη συχνότητα μιας ασθένειας, να είναι  άνω του 1,7% μεταξύ των τουριστών από την Κροατία, που, σύμφωνα με την Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία,  είναι περίπου 13 φορές υψηλότερος από εκείνον των  θετικών χωρίς συμπτώματα στην Αυστρία (0,15%). 
        
Στην προειδοποίηση του Επιτελείου Αντιμετώπισης Κρίσεων επισημαίνεται ωστόσο ότι  μόνον ένα μικρό μέρος των περίπου 40.000 ταξιδιωτών που επέστρεψαν από την Κροατία μπόρεσαν να υποβληθούν σε τεστ. 
 
Εάν κανείς αναγάγει τον σημαντικά υψηλότερο επιπολασμό στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι υπάρχει τώρα τεράστια πίεση λοίμωξης στον αυστριακό πληθυσμό, από εκείνους που δεν υποβλήθηκαν σε τεστ αλλά πιθανώς είναι θετικοί ασυμπτωματικοί. 
       
Όπως σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση, το πόσο υψηλός είναι ο επιπολασμός σε άλλες ομάδες ταξιδιωτών που επιστρέφουν, μπορεί να προσδιοριστεί μόνον μέσω στοχευμένων τεστ. 
 
Η στρατηγική των τεστ στη  Βιέννη περιλαμβάνει επίσης τη συστηματική εξέταση των προσώπων επαφής γενικά, και από το γεγονός αυτό προκύπτει συνήθως ένας μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων στην πρωτεύουσα. 
 
Στη Βιέννη υπογραμμίζεται ότι με τον τρόπο αυτό  ανακαλύπτονται ασυμπτωματικές περιπτώσεις -- που εν μέρει  δεν ανακαλύπτονται στα υπόλοιπα οκτώ αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια. 
        
Μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Αυστρία συνολικά 242 νέα κρούσματα κορωνοϊού, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Κύπρου)  ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα ανερχόταν σε 3.105. 
       
Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορωνοϊό 135 άνθρωποι και από αυτούς οι 23 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 725, από την εμφάνιση του ιού στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 25.409 επιβεβαιωμένα κρούσματα  και έχουν διενεργηθεί 1.101.206  διαγνωστικά τεστ. 
 
Ολλανδία
 
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους γιατί παραβίασαν τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί της Μυκόνου, ένα θέμα που αποκαλύπτει φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.
 
Στη φωτογραφία διακρίνεται το βασιλικό ζεύγος να είναι πλάι πλάι με έναν άνδρα, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως έναν από τους ιδιοκτήτες εστιατορίου στο νησί των ανέμων.

Η φωτογραφία δείχνει τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ να φορά πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και να κρατά τη μάσκα στο χέρι. Στο πλευρό του η σύζυγός του Μάξιμα, χαμογελαστή, και δίπλα της ένας άλλος άνδρας.
 
Το βασιλικό ζευγάρι παραβίασε έτσι τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που τηρείται σε πολλές χώρες ενώ η υγειονομική κατάσταση που έχει σχέση με την πανδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται παγκοσμίως.
 
"Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης στην οποία κρατάμε ελάχιστη απόσταση. Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή", εξήγησε το βασιλικό ζεύγος σε μήνυμα του στο Twitter. "Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει. Καθώς και στις διακοπές, η τήρηση των κανόνων κατά του κορωνοϊού είναι θεμελιώδης για να νικήσουμε τον ιό", πρόσθεσε στο μήνυμά του. 
 
Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τη στιγμή, τον οποίο επικαλείται ανώνυμα το ολλανδικό δίκτυο RTL Nieuws, εξήγησε ότι η φωτογραφία λήφθηκε σε ιδιωτικό χώρο και ότι η μη τήρηση του μέτρου της κοινωνικής αποστασιοποίησης ήταν "σφάλμα".  

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top