Επίτροπος από Ιρλανδία η Μαρέιντ Μαγκίνες με χρηματοπιστωτικό χαρτοφυλάκιο, ανακοίνωσε η Φον Ντερ Λάιεν

Επίτροπος από Ιρλανδία η Μαρέιντ Μαγκίνες με χρηματοπιστωτικό χαρτοφυλάκιο, ανακοίνωσε η Φον Ντερ Λάιεν

Tην πρώτη Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mαρέιντ Μαγκίνες ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ως επόμενη Επίτροπο από την Ιρλανδία, μετά την παραίτηση του Φιλ Χόγκαν.

Η Πρόεδρος ανέθεσε στην Μαγκίνες το χαρτοφυλάκιο της χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ένωσης κεφαλαιαγορών, ενώ το χαρτοφυλάκιο του διεθνούς εμπορίου περνάει στον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβκσις, ο οποίος ωστόσο παραμένει εκπρόσωπος της Κομισιόν στο Eurogroup, μαζί με τον Πάολο Τζεντιλόνι.

Η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή εμπειρία της Μαγκίνες κρίσιμη στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής πολιτικής ατζέντας της ΕΕ και την ισχυροποίηση των πρωτοβουλιών της Κομισιόν για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.  Η πρόταση της Προέδρου θα μεταβιβασθεί στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προς μια πεντακομματική Βουλή; - Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και η πρόκληση για τα μικρότερα κόμματα

Προς μια πεντακομματική Βουλή; - Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και η πρόκληση για τα μικρότερα κόμματα

Το πολιτικό τοπίο της Κύπρου μπαίνει σε μια περίοδο πρωτόγνωρης ρευστότητας. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σκιαγραφούν μια έντονα πολυκομματική εικόνα, όπου τα μεγάλα κόμματα δείχνουν σημάδια κόπωσης, νέες πολιτικές κινήσεις διεκδικούν χώρο, και τα παραδοσιακά μικρότερα κόμματα αναμετρώνται με το ενδεχόμενο της πολιτικής τους συρρίκνωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE