ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρωσία στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο

Η Ρωσία στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο

H επιστροφή της Αμμοχώστου σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία ασπάζεται και στηρίζει η Ρωσία, ανέφερε σε αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ο Ρώσος Πρέσβης στη Λευκωσία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των επαφών του Δήμου με τους πρέσβεις των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Δρ. Σίμο Ιωάννου, τον Αντιδήμαρχο Χρύσανθο Ζαννέττου εκ μέρους του ΑΚΕΛ, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Λιοτατή εκ μέρους του ΔΗΣΥ και τον εκπρόσωπο της Αλληλεγγύης Ανδρέα Μορφίτη είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη Στανισλάβ Οσάτσι.

Ο Ρώσος Πρέσβης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου ότι η Ρωσία παραμένει σταθερός φίλος και συνεπής χώρα στις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου και ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία ασπάζεται και στηρίζει η Ρωσία.

Εξέφρασε επίσης στήριξη για επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

 Η  αντιπροσωπεία του Δήμου είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στον Ρώσο Πρέσβη τις ανησυχίες του Δημοτικού Συμβουλίου για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο για εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου και να ζητήσει από τη Ρωσία σαν μόνιμο μέλος του Σ.Α του ΟΗΕ να επέμβει για εφαρμογή των ψηφισμάτων των Η.Ε και την αποτροπή των συνεχιζόμενων παράνομων προθέσεων της Τουρκίας στην Κύπρο.

Επίσης, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Οσάτσι αντίγραφο της επιστολής που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε Antonio Guterres.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top