ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Φωνή αγωνίας για τα άτομα τρίτης ηλικίας - Δεν υπάρχει πρωτόκολλο που να απαγορεύει επισκέψεις

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Φωνή αγωνίας για τα άτομα τρίτης ηλικίας - Δεν υπάρχει πρωτόκολλο που να απαγορεύει επισκέψεις

Η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Στεγών Ευγηρίας, Λουκία Γρηγορίου μίλησε στο τρίτο του ΡΙΚ για τους δυο νεκρούς που χάθηκαν λόγω COVID-19 σε στέγες ευγηρίας.

 

Η κ.Γρηγορίου έκανε αναφορά ότι η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα που μέχρι στιγμής είχε ασφαλίσει καλά και προστάτευε τις Στέγες ευγηρίας , την στιγμή που στο Παγκόσμιο τα κρούσματα σε παρόμοιες στέγες αυξάνονταν.

Ωστόσο οπως σχολιάζει η κ.Γρηγορίου δεν υπάρχει έλεγχος στις Στέγες αυτές, ούτε και πρωτόκολλο που να απαγορεύει επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας. 

Το πρωτόκολλο επιτρέπει την επίσκεψη δυο φορές την εβδομάδα απο άτομα της οικογένειας των ηλικιωμένων στα γηροκομεία. 

Απο την άλλη ο κ. Δήμος Αντωνίου , ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας , σχολιάζει πως συμφωνεί με την κ.Λουκία Γρηγορίου για προστασία της τρίτης ηλικίας, ωστόσο δεν μπορούν να απομονώσουν τα άτομα αυτά απο τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς θα πέσει η ψυχολογία τους. Πρότεινε ωστόσο εναλλακτικό τρόπο επαφής των ηλικιωμένων με τις οικογένειες τους, μέσω τεχνολογίας . Έκανε έκκληση όπως μεγάλες εταιρείες να χορηγήσουν ταμπλετ στα γηροκομεία ώστε να μπορούν οι ηλικιωμένοι να έρχονται σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο.

Οπως σχολίασε ο κ.Αντωνίου "για την ανευθυνότητα των λίγων, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολλών".

Απο κοινού η κ.Γρηγορίου και ο κ.Αντωνίου ανέφεραν πως δεν υπάρχει σωστός έλεγχος και πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και αντικειμενικό στις επισκέψεις, καθώς εαν κάποιος επισκέπτης ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα θα το απέκρυπτε σε ερώτηση που θα του γινόταν, ώστε να μπορέσει να δει το ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας του.

Τόνισαν πως ηλικιωμένος δεν σημαίνει ότι "ξόφλησε" η ζωή του και ότι κανένας δεν μπορεί να βάζει ταμπέλες , καθώς υπάρχουν ηλικιωμένοι που μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να ζουν μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι. Ο αριθμός της ηλικίας δεν πρέπει να είναι και ο παράγοντας που θα κρίνει τον κάθε άνθρωπο. 

Το γεγονός ότι ήδη οι ηλικιωμένοι είναι απομονωμένοι σε στέγες ευγηρίας, και πως αυτή τη στιγμή τους απομακρύνουν ακόμα περισσότερο, ως ευάλωτη ομάδα είναι και ο λόγος για τον οποίο οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεχτικοί απέναντι τους και να μην θέτουμε την ζωή τους σε κίνδυνο. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε  κανένας μας δεν θα μείνει για πάντα αιώνιος νέος και κάποια στιγμή θα βρεθούμε όλοι σε αυτή την ηλικία και οφείλουμε να τους σεβόμαστε. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top