ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκαν 38 θάνατοι και 3.038 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν 38 θάνατοι και 3.038 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 3.038 νέα κρούσματα εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69.675, εκ των οποίων το 54,1% άνδρες. Τα 4.601 (6,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι 336 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 100 (29,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης, ανακοινώθηκαν 38 ακόμα θάνατοι με τη χώρα να φτάνει συνολικά τους 997 θανάτους. Οι 399 (40,0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 
Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί και επισήμως το κλείσιμο των δημοτικών, των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων καθώς οι ελληνικές Αρχές θέλουν να περιορίσουν στο ελάχιστο την κινητικότητα που παρατηρείται παρά το lockdown.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top